امروزه در تمامی سازه ها و ساختمان ها و سازه های صنعتی می توان موارد استفاده بسیار زیادی از فولاد را مشاهده کرد. هر سازه‌ای که استحکام و مقاومت در آن ویژگی اساسی و مهمی در آن سازه به شمار بیاید بدون شک، فولاد، نقشی کلیدی و اساسی در آن دارد.

فولاد در اشکال و ابعاد متنوعی با نام های پروفیل ساخته شده و برای موارد بسیار زیاد و گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. در محتوای پیشین سافا در رابطه با انواع و اقسام پروفیل و کاربرد های آن ها صحبت کردیم. در آن محتوا در رابطه با انواع پروفیل های باز و بسته صحبت کردیم و ویژگی ها و کاربردهای آن ها را به طور کامل بررسی کردیم.

قوطی پروفیل‌ها یکی از مهم ترین مقاطع فولادی پرکاربرد در صنعت ساختمان و سوله‌سازی هستند که سطح مقطع بسته ای دارند. این نوع پروفیل ها به دلیل تنوع در ابعاد، جنس و شکل، کاربردهای بسیار متنوعی علی الخصوص در ساختمان سازی و ساخت انواع سوله ها دارند. در جدید ترین محتوای سافا قصد داریم به معرفی انواع قوطی پروفیل و کاربرد هایشان در ساختمان سازی و سوله سازی بپردازیم.

قوطی پروفیل ها به چه نوع قوطی پروفیل هایی گفته می شود؟

قوطی یا باکس (Box) اصطلاحی است که در صنعت برای برخی از پروفیل ها با یکسری مشخصات خاص به کار برده می شود. ما در ادامه به شما خواهیم گفت که پروفیل قوطی به کدام یک از پروفیل ها گفته می شود. با تعریف این دسته از پروفیل ها معرفی قابلیت ها و کاربردهایی که این نوع پروفیل ها دارند بهتر و راحت تر می توانیم آشنایی پیدا کنیم.

به طور کلی، در صنعت تولید محصولات فولادی، اصطلاح قوطی (Box) به فولادی گفته می شود که مشخصات زیر را داشته باشد:

  • چهار ضلع داشته باشد و در اشکال هندسی مشخصی مانند پروفیل های مربعی شکل یا مستطیلی شکل طراحی و تولید شوند.
  • مورد مهم بعدی این است که تنها پروفیل هایی که تو خالی هستند، قوطی گفته می شود. به طور مثال میلگرد های دایره ای تو پر، قوطی به حساب نمی آیند.
  • نکته ی بعدی است که تنها پروفیل های بسته را پروفیل قوطی می گویند. در محتوای معرفی انواع پروفیل ها، پروفیل باز و بسته را به طور کامل معرفی کردیم. اگر بخواهیم یک مثال ساده بزنیم، پروفیل Z، پروفیل قوطی به حساب نمی آید زیرا سطح مقطع بازی داشته و دارای 4 ضلع و یک ظاهر هندسی به خصوصی ندارد و تنها به شکل حرف Z انگلیسی می باشد.
  • نکته ی مهم دیگری که برای قوطی نامیده شدن پروفیل لازم این است که پروفیل قوطی باید دارای سطح مقطعی ثابت باشد. طول آن می تواند متغییر باشد اما سطح مقطع آن باید ثابت باشد.
  • پروفیل های قوطی همواره برای تسهیل فرایند ساخت و ساز و افزایش استحکام سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

حال که با مفهوم قوطی (Box) به خوبی آشنا شدیم اکنون زمان آن فرا رسیده تا به معرفی انوع قوطی پروفیل های رایج پرداخته و کاربردهای هر کدام را به شما بگوییم.

انواع قوطی پروفیل بر اساس شکل ظاهری

پروفیل های مربعی یا قوطی های مربعی: رایج‌ترین نوع قوطی پروفیل، پروفیل های قوطی مربعی هستند که سطح مقطعی بسته دارند که اضلاع آن ها برابر بوده و به شکل مربع می باشد و ضلع های آن با یکدگیر برابر می باشد. این نوع پروفیل در ساخت انواع و اقسام سازه های ساختمانی بکار می رود و عمدتا در ساخت ستون ها، تیر و تریچه ها بکار می رود اما فراموش نکنید که این ها تنها بخشی از کاربردهای قوطی پروفیل های مربعی شکل می باشند.

پروفیل های مستطیلی یا قوطی های مستطیلی: همانند قوطی پروفیل های مربعی، قوطی های مستطیلی دارای چهار ضلع می‌باشند که با یکدیگر دو به دو برابر هستند. این نوع پروفیل در مواردی که نیاز به افزایش استحکام در یک جهت می باشند مورد استفاده قرار می گیرند. قوطی پروفیل های مستطیلی شکل، در مواردی مانند ساخت تیر های اصلی و فرعی و ستون های مختلف مورد استفاده قرار می گیرن اما باز هم این تنها کاربرد این قوطی پروفیل ها نیست و تنها بخش کوچکی از کاربردهای آن است.

مزایای قوطی پروفیل ها در چیست؟

قوطی پروفیل های مربعی و مستطیلی کاربرد های بسیار زیادی دارند که دلیل پر کاربرد بودنشان در ویژگی ها و قابلیت های فوق العاده ی آن ها است. دلیل اینکه این محصولات در پروژه های مختلفی از جمله ساختمان سازی و ساخت انواع و اقسام سوله ها به کار می روند در ویژگی های زیر می باشد:

  • به دلیل چهار وجهی بودن این نوع قوطی ها، فشار و تنش به شکلی متوازن و متقارن به قوطی پروفیل ها وارد شده و به همین دلیل قوطی پروفیل های مربعی و مستطیلی، پایداری فوق العاده ای دارند.
  • مقاومت و استحکام بالای فولاد های قوطی پروفیل، باعث شده در تمام پروژه های صنعتی و ساختمانی، به عنوان یک راهکار قابل اتکا و همیشگی به کار بیایند.
  • قوطی پروفیل های مربعی و مستطیلی دارای کیفیت سطح مقطع بسیار خوبی می باشند به همین دلیل توانایی تحمل وزن‌های بسیار زیادی رو دارند؛ بدون اینکه کوچک ترین آسیبی به آن ها برسد و دچار خرابی و یا حتی تغییر شکل شوند.
  • قوطی پروفیل های فولادی قابلیت جوش پذیری فوق العاده ای داشته و به همین علت بسیار در صنعت پر طرفدارند. مهم نیست چه سازه ای و با چه اندازه ای قرار است ساخته شود؛ ساخت اسکلت بندی و مقاوم سازی این سازه، با استفاده از  قابلیت جوش پذیری بالای قوطی پروفیل های فولادی، به راحتی امکان پذیر است.

نحوه ی تولید انواع قوطی پروفیل

اگر بخواهیم به صورت خلاصه فرایند ساخت و تولید انواع قوطی پروفیل های فولادی را توضیح دهیم باید بگوییم که برای ساخت انواع قوطی های پروفیل، از ورق های فولادی به عنوان ماده ی اولیه ی این قوطی پروفیل ها استفاده می شود. در شرکت سافا، ما در تمامی پروفیل ها و محصولاتی که تولید می کنیم از ورق فولاد st37 استفاده می کنیم. این فولاد در شرکت فولاد مبارکه اصفهان تولید شده و به دست ما می رسد. در نهایت، در شرکت سافا این ورق های فولادی با بالاترین دقت و کیفیت به پروفیل هایی مستحکم و مقاوم و قابل اتکا تبدیل می شوند.

ورق های فولادی در دمای محیط در قطعات با اندازه‌های مختلف برش داده می‌شوند. سپس این قطعات با دستگاه‌های پرس مخصوص به شکل‌های استاندارد پروفیل در می‌آیند. ما در سافا با بهره مندی از جدید ترین تکنولوژی های روز دنیا و با بکارگیری دانش متخصصان صنعت فولاد، دقیق ترین و بی عیب و نقص ترین محصولات پروفیل مورد نیاز صنایع مختلف را تولید می‌کنیم.

حال که با مزایا و نحوه ی تولید قوطی (Box) پروفیل های فولادی به خوبی آشنا شدیم، اکنون زمان آن فرا رسیده تا به کاربرد ها و قابلیت های قوطی پروفیل ها در ساختمان سازی و ساخت انواع و اقسام سوله ها بپردازیم.

کاربرد قوطی پروفیل های فولادی در صنایع ساختمان سازی

اسکلت فلزی ساختمان:  از قوطی پروفیل فولادی مستطیلی و مربعی شکل برای ساخت ستون، تیر، خرپا، بادبند و سایر اجزای اصلی اسکلت فلزی ساختمان استفاده می‌شود در حقیقت اسکلت بندی ساختمان به مقادیر بسیار زیادی پروفیل فولادی نیازمند می باشد.

سقف و مقاوم سازی آن: سقف ساختمان ها و آپارتمان ها باید از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار باشند و در عین حال وزن مناسبی داشته باشند. بهترین گزینه برای چنین موقعیتی، قوطی پروفیل های مربعی و مستطیلی می باشد که در عین مقاومت و استحکام بالا، وزن مناسبی دارند.

ساخت راه پله و پلکان ساختمان: از قوطی پروفیل ها برای ساخت راه پله ها، پاگردها و پله ها استفاده می شود. از این نوع پروفیل در مواردی مانند ساخت پله‌ های مختلف با طراحی های متنوعی مانند پله های مارپیچ و صاف و... استفاده می‌شود. علاوه بر این، برای افزایش استحکام و مقاومت پلکان، این نوع پروفیل ها، بسیار کارآمد می باشند.

ساخت چهارچوب درب اصلی منازل:  از قوطی پروفیل برای ساخت چارچوب درب و پنجره‌های فلزی ساختمان استفاده می‌شود. درب و پنجره ها باید در مقابل انواع شرایط آب و هوایی و همچنین ورود غیر مجاز افراد مقاوم و مستحکم باشد. به همین دلیل برای مقاوم سازی و افزایش استحکام درب و پنجره های ساختمان، از این نوع پروفیل ها استفاده می شود.

نرده و جان پناه: این موضوع مساله ی بسیار مهمی است که نرده ها و جان پناه ساختمان ها از استحکام بالایی برخوردار باشند و در مقابل انواع تنش و ضربات مقاوم باشند. به همین دلیل برای ساخت جان پناه و نرده ها از قوطی پروفیل استفاده می شود.

کاربرد قوطی پروفیل های فولادی در  ساخت انواع سوله

قوطی پروفیل ها در مراحل ساخت سوله ها نیز کاربرد دارند. سوله ها در حقیقت یک سازه ی فلزی هستند که سقف آن ها اصولا به صورت شیبدار می باشد و داخل محوطه ی سوله از ستون استفاده نمی شود. این سازه بسیار کاربردی بوده و اکثر سالن های ورزشی و انبارها و محوطه های کارگاهی به صورت سوله ساخته می شوند. قوطی پروفیل ها در قسمت های مختلف فرایند ساخت سوله استفاده می شوند از جمله:

اسکلت فلزی سوله:  از قوطی پروفیل های فولادی مربعی و مستطیلی شکل، تمامی فرایند ساخت اسکلت بندی فلزی سوله استفاده می شود و بخشی اساسی و حیاتی در ساخت سوله به حساب می آید.

سقف سوله:  از قوطی پروفیل های فولادی برای ساخت چارچوب و خرپای سقف سوله استفاده می‌شود. در حقیقت ساخت خرپای سوله به پروفیل های سبک و مستحکم احتیاج دارد به همین دلیل پروفیل های قوطی گزینه های مناسبی برای چنین کاری به حساب می آیند.

دیوارهای سوله: در ساخت دیوارهای سوله از انواع قوطی پروفیل های مربعی و مستطیلی استفاده می کنند تا با اینکار دیواره های محکم و مقاومی برای سوله طراحی نمایند.

درب‌های سوله: به طور معمول، برای ساخت چهارچوب های درب های بزرگ و سنگین سوله ها از از قوطی پروفیل های مربعی و مستطیلی استفاده می‌کنند.

قوطی پروفیل های سافا نگهبانان مستحکم ساختمان ها و سوله ها

در این محتوا به کاربرد انواع قوطی پروفیل های فولادی در ساخت انواع ساختمان ها و سوله ها پرداختیم. قوطی پروفیل های تولید شده در شرکت سافا، همواره انتخابی هوشمندانه و مقرون به صرفه هستند که مزایای آن در هر مرحله از ساخت سازه های شما نمایان می شود. استحکام بالا، ارائه محصولات متنوع، نصب آسان قطعات فولادی و قیمت مناسب محصولات، تنها گوشه‌ای از  مزایای خرید محصولات سافا هستند. پس قدمی به سیاره ی پروفیل‌های سافا بگذارید و از ساخت سازه‌ هایی مستحکم و مطمئن لذت ببرید. در صورتی که نیاز به مشاوره های تخصصی دارید، با ما تماس بگیرید و سوالات و دغدغه های خود را با مشاورین شرکت سافا در میان بگذارید. مشاوران و متخصصان ما همواره در کنار شما هستند تا خالق برترین و استوار ترین سازه ها باشید.

در محتوای قبلی با عنوان معرفی انواع پروفیل در شرکت سافا (قسمت اول)، ابتدا به طور کامل و جامع به معرفی پروفیل و انواع آن و روش هایی که برای دسته بندی کردن پروفیل ها بکار می رود را بررسی کردیم. در ادامه به معرفی کاربرد های هر یک از این پروفیل ها را بررسی کرده و در آخر هم به معرفی انواع پروفیل هایی که در شرکت سافا ساخته می شود پرداختیم. حال در این محتوا قرار است به طور کامل هر کدام از این پروفیل ها را معرفی کرده و اطلاعات مربوط به هر یک را به شما بگوییم. به این شکل شما می‌توانید با بررسی هر یک از این محصولات و شناخت ویژگی ها و مشخصات هر یک، بهترین گزینه را برای پروژه و کسب و کار خود انتخاب و خریداری نمایید.

در این مسیر هم متخصصان سافا همراه شما خواهند بود و در هر زمان، به سوالات شما پاسخ های تخصصی می دهند. پس مثل همیشه جدید ترین مقاله ی ما را مطالعه کنید. جهت ارتباط با ما روی لینک کلیک نمایید. حال با ادامه این مقاله و معرفی محصولات پروفیل شرکت سافا همراه ما باشید.

انواع پروفیل های شرکت سافا

همانطور که در محتوای قبل گفتیم پروفیل ها به دو دسته ی اصلی پروفیل های بسته و پروفیل های باز تقسیم بندی می شوند. پروفیل های باز به آن دسته از پروفیل هایی که سطح مقطع باز دارند و به صورت یکپارچه به هم دیگه پیوسته نیستند می گویند. از طرف دیگر پروفیل هایی با سطح مقطع پیوسته را پروفیل بسته می نامند. هر دو گروه پروفیل، قابلیت ها و کاربردهای بسیار زیادی دارند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. حال زمان آن رسیده است که به معرفی محصولات پروفیلی شرکت سافا بپردازیم.

معرفی پروفیل های باز شرکت سافا

به طور کلی سه نوع پروفیل باز در شرکت سافا تولید می شود که عبارتند از:

  • پروفیل های چهار چوبی (metal frame section)
  • پروفیل Z (Z Purlin)
  • انواع پروفیل های ریلی (Rail Profiles)

جهت مشاهده صفحات محصولی هر یک از محصولات فوق، روی نام هر کدام کلیک کنید. حال در ادامه به معرفی هر یک از این محصولات می پردازیم.

معرفی کامل پروفیل های چهار چوبی (metal frame section)

پروفیل های چهارچوبی در حقیقت پروفیل هایی هستند که برای ساخت انواع درب و پنجره استفاده می شوند و بسته به نیاز و کاربردی که دارند از متریال مختلفی برای ساخت آن ها استفاده می شود. معمولا پروفیل های درب و پنجره را از آلیاژ آلومینیوم یا فولاد می سازند و با استفاده از گالوانیزه آن را عایق کرده تا در برابر رطوبت، حرارت و تغییرات آب و هوایی برای سالیان سال ماندگار باشد.

در شرکت سافا پروفیل های چهار چوبی فولادی، در دو نوع فرانسوی و ساده تولید می شوند. شرکت سافا همواره با تعهد بر ارائه با کیفیت محصولات خود، برای ساخت این پروفیل ها از بهترین و با کیفیت ترین مواد اولیه موجود در بازار استفاده می کند. این پروفیل های چهارچوبی سافا همگی از ورق فولادst37  تولید می شود. تمامی این ورقه های فولاد در مجتمع فولاد مبارکه اصفهان و با ضخامت ۲ میلیمتر (کمتر و یا بیشتر بر حسب نیاز) تولید می گردنند. پروفیل های چهار چوبی سافا با استاندارد ISIRI7337  تولید می گردد. جهت مشاهده ی جدول اطلاعات محصول، روی لینک صفحه پروفیل چهارچوبی کلیک نمایید.

معرفی کامل پروفیل های Z (Z Purlin)

پروفیل Z یکی از پر کاربردترین پروفیل های مقاطع باز می باشد که کاربردهای فراوانی دارد. علت نامگذاری این پروفیل به دلیل وجود لبه های موازی بالا و پایین در این پروفیل بوده که به صورت لبه دار می باشند و ظاهر آن به شکل حرف Z در زبان انگلیسی است. به همین دلیل این پروفیل را اینچنین نامگذاری کرده اند. در صنایع فولاد پروفیل Z را با نام پرلین Z (Z Purlin) نیز می شناسند. 

پروفیل های Z به دلیل نوع و سطح مقطع خاصشان، توانایی تحمل نیروها و تنش های وارده را دارند و نصب آن ها بسیار ساده و سریع می باشند و به همین علت، برای ساخت سازه های مختلف مانند سالن های ورزشی و ساخت انواع و اقسام سوله گزینه ی فوق العاده ای می باشند. علاوه بر این، پروفیل های Z، با توجه به استحکام بالایی که در برابر پیچش و تاب خوردگی دارند و در عین حال، وزن سبکی دارند بسیار کاربردی و پر طرفدار می باشند. علاوه بر کاربردهای قبلی که گفتیم، پروفیل Z، در ساخت ریل و پایه‌های مختلف و همچنین برای افزایش استحکام و میزان تاب آوری سقف ها نیز استفاده می‌شوند.

پروفیل های Z، عموما جهت نصب سریع تر و ساده تر، با نظر طراحان سازه، پانچ های متنوعی بروی آنها ایجاد می گردد. ما در شرکت ساخته های فلزی اصفهان (سافا) با بکار گیری سیستم های پانچ هیدرولیکی قادر به سوراخ کاری بیضوی (لوبیایی) برای ابتدا و انتهای شاخه و برای طول شاخه  قادر به ایجاد پانچ های گرد به قطر ۱۴ میلیمتر هستیم. بنابراین نصب پروفیل های Z از پیش هم سریع تر و ساده تر است.

در حال حاضر پروفیل های Z شرکت سافا در دو نوع طراحی و تولید می شوند. جهت مشاهده ی جدول اطلاعات محصول، روی لینک صفحه پروفیل Z کلیک نمایید.

معرفی کامل پروفیل های ریلی (Rail Profile)

یکی دیگر از پروفیل های کاربردی، پروفیل های ریلی می باشند. این پروفیل ها به عنوان بخشی اساسی برای انواع درب و پنجره های کشویی و همینطور کمدهای دیواری مختلف و حتی چهارچوب درب های اتوماتیک پارکینگ منازل استفاده می شوند. این نوع پروفیل ها معمولا به صورت فولادی و یا آلومینیومی طراحی و تولید می شوند. این نوع پروفیل ها که جایگزین ریل‌های فلزی قدیمی محسوب می‌شود، مزایای قابل توجهی را به ارمغان آورده است که از بین این مزایا می توان به این مورد اشاره کرد فولاد و آلومینیوم هر دو در مقابل زنگ زدگی و خوردگی مقاومت بسیار بیشتری دارند و به همین دلیل کارایی و طول عمر بیشتری نیز دارند و برای بکارگیری برای ساخت درب پارکینگ و مواردی از این قبیل گزینه های قابل اتکایی به شمار می‌آیند.

پروفیل های ریلی فولادی تولید شده در شرکت سافا در دو نوع C80 و C81 با انواع ورق سرد- گالوانیزه تولید می شوند. این محصول معمولا مطابق با درخواست مشتری و در بازه ی 1 تا 2.5 میلی متر تولید می شوند. جهت مشاهده ی جدول اطلاعات محصول، روی لینک صفحه پروفیل ریلی کلیک نمایید.

معرفی پروفیل های بسته شرکت سافا

در شرکت ساخته های فلزی اصفهان (سافا) سه نوع پروفیل بسته تولید می شود که عبارتند از:

  • قوطی های مستطیلی شکل (Rectangular hollow section)
  • پروفیل های درب و پنجره (Door and window profiles)
  • قوطی های مربعی شکل (Square Hollow Section)

جهت مشاهده صفحات محصولی هر یک از محصولات فوق، روی نام هر کدام کلیک کنید. حال در ادامه به معرفی هر یک از این محصولات می پردازیم.

معرفی کامل قوطی های مستطیلی شکل (Rectangular hollow section)

یکی از پرکاربردترین پروفیل هایی که در امور بسیار زیادی مورد استفاده قرار می گیرد پروفیل مستطیل شکلی می باشد. این نوع پروفیل سطح مقطع کاملا بسته ای دارد و به همین دلیل آن ها را قوطی (Box) نیز خطاب می کنند. این نوع پروفیل ها به شکل‌های مختلف و متنوعی ساخته و استفاده می شود. دامنه ی کاربرد و استفاده از این نوع پروفیل ها به قدری زیاد است که شما می توانید از این پروفیل ها تقریبا در هر کاری استفاده نمایید. از ساخت انواع قفسه ها، سازه های مختلف فلزی گرفته تا بکار گیری در صنایع عظیم ساخت و ساز، پروفیل های قوطی مستطیلی شکل همیشه مورد نیاز هستند. علت محبوبیت و کاربرد بالای این نوع پروفیل ها به استحکام بالا، تنوع در ابعاد و ضخامت و همچنین قابلیت اتصال آسانی است که این نوع پروفیل ها دارند.

جهت مشاهده ی جدول اطلاعات محصول، روی لینک صفحه قوطی های مستطیلی شکل کلیک نمایید.

معرفی کامل پروفیل های درب و پنجره (Door and Window Profiles)

پروفیل های درب و پنجره همانطور که از نامشان پیدا است، در حقیقت پروفیل هایی هستند که برای مصارف ساختمان سازی و مخصوصا ساخت انواع درب و پنجره استفاده می شوند. این نوع پروفیل ها بسته به کاربردی که دارند از متریال مختلفی برای ساخت آن ها استفاده می شود و سطح مقطع آن ها به صورت باز و یا بسته می باشد. مهم نیست که پروژه ی ساخت و ساز چقدر بزرگ باشد؛ از ساختمان های مسکونی گرفته تا مراکز خرید عظیم الجثه، همه و همه به پروفیل درب و پنجره نیازمند هستند.

شرکت سافا با تنوع در تولید محصولات فولادی، انواع پروفیل ها را از جمله، پروفیل 507 موسوم به پروفیل سپری، پروفیل لنگه دری 508 و پروفیل چهارچوبی  509 را تولید و عرضه می نماید. تمام تولیدات این مجموعه از مواد اولیه مجتمع فولاد مبارکه یعنی فولاد st37 می باشد که نهایت کیفیت را دارند. جهت مشاهده ی جدول اطلاعات محصول، روی لینک صفحه پروفیل درب و پنجره  کلیک نمایید.

معرفی کامل قوطی های مربعی شکل (Square hollow section)

همانند قوطی پروفیل های مستطیلی شکل، پروفیل های مربعی جز پرکاربردترین پروفیل های بکار رفته در صنایع مختلف می باشند. شاید بتوان چنین ادعایی کرد که پروفیل هایی که سطح مقطع مربعی شکل دارند، به همراه پروفیل های لوله ای شکل، پر استفاده ترین و پر کاربردترین پروفیل های مورد استفاده در صنعت به حساب می آیند. استحکام و مقاومت بالا، تنوع در ابعاد و ضخامت، قابلیت اتصال آسان از ویژگی های بارز این نوع پروفیل ها به حساب می آید و همین موارد منجر شده تا این پروفیل ها این چنین خاص و کاربردی باشند.

شرکت سافا در بیشتر فصول سال تولیدات متنوع و با کیفیت قوطی های بسته مربعی و مستطیلی را مطابق با طرح های کیفی و تماما با مواد اولیه مجتمع فولاد مبارکه تولید نماید. این مجموعه قادر به تولید قوطی های مربعی از سایز ۲۰*۲۰ میلیمتر تا ۹۰*۹۰ میلیمتر را دارد. خطوط موجود قادر به تولید از ضخامت ۱.۸ الی ۳ میلی متر هستند و درصورتی که سفارش خاصی مد نظر باشد سافا قادر به تولید محصول مطابق با آنچه که مخاطب خود می خواهد، می باشد. جهت مشاهده ی جدول اطلاعات محصول، روی لینک صفحه قوطی های مربعی شکل کلیک نمایید.

مزایای پروفیل های ساخت شرکت سافا

همانطور که قبلا ذکر کردیم، سافا تعهدی همیشگی به دقت و کیفیت محصولات خود داشته و دارد. خلق تجربه ای موفق و دلنشین برای مخاطبین و صاحبین کسب و کار از اصلی ترین و اساسی ترین ایدئولوژی ها و چشم اندازهای شرکت سافا است. ما نسبت به کیفیت و دقت محصولات خود کاملا اطمینان داریم و این آمادگی را داریم تا برای هر پروژه ای و در هر صنعتی، آنچه که نیاز است را با بهترین کیفیت و قیمتی بسیار مناسب در اختیار مشتریان خود قرار دهیم. در ادامه تنها بخشی از مزایای محصولات سافا را توضیح خواهیم داد:

مستحکم و مقاوم: پروفیل ‌های شرکت سافا به لطف طراحی خاص و مهندسی دقیق، از استحکام فوق‌ العاده ‌ای در برابر فشار و انواع تنش های وارده برخوردارند.

سبد محصولی متنوع : شرکت سافا تولید کننده انواع پروفیل های مورد نیاز برای مخاطبین بوده و با استفاده از نیاز سنجی های دقیق و حساب شده قابلیت تشخیص کامل خواسته ها و انتظارات مشتریان خود را دارد. به همین دلیل، سافا با ارائه سبد محصولی متنوع پروفیلی متناسب با نیازهای مشتریان، بهترین پاسخگوی نیازهای صنایع مختلف می باشد.

کیفیت بالا: شرکت سافا با بهترین تولید کننده فولاد کشور یعنی فولاد مبارکه اصفهان همکاری مستقیم دارد و همواره از بهترین مواد اولیه و پیشرفته ترین تکنولوژی های روز دنیا در تولید پروفیل‌های خود استفاده می‌کند و به همین دلیل محصولات شرکت سافا، از کیفیت بسیار بالاتری نسبت به سایر محصولات مشابه در بازار، برخوردار هستند.

سبک و مقاوم: پروفیل ‌های شرکت سافا با وجود استحکام بالا، وزن به نسبت کمتری  دارند. پروفیل های شرکت سافا در ضخامت‌های 1.8 تا 3 میلیمتر تولید می‌شوند.

قیمت مناسب: شرکت سافا با بهره‌گیری از روش‌های نوین تولید و بازیافت ورقه های فولاد، بازدهی بسیار بالایی در صفر تا صد فرایند تولید محصولات خود دارد و به همین دلیل قادر است تا محصولات خود را با قیمتی مناسب به مشتریان عرضه نماید.

جمع بندی و نتیجه گیری

انتخاب پروفیل‌های سافا، انتخابی هوشمندانه و مقرون به صرفه است که مزایای آن در هر مرحله از پروژه شما آشکار خواهد شد. استحکام، تنوع، نصب آسان و قیمت مناسب، تنها گوشه‌ای از این مزایا هستند. پس به دنیای پروفیل‌های سافا قدم بگذارید و از ساخت سازه‌ هایی مستحکم و ماندگار لذت ببرید.

در صورتی که نیاز به مشاوره های تخصصی دارید، با ما تماس بگیرید و سوالات و دغدغه های خود را با مشاورین شرکت سافا در میان بگذارید. مشاوران و متخصصان ما همواره در کنار شما هستند تا خالق برترین و استوار ترین سازه ها باشید.

پروفیل ها یکی از اساسی ترین و کلیدی ترین اجزای تشکیل دهنده هر سازه ای هستند و کاربردهای متنوعی دارند. پروفیل ها در حقیقت مقاطع پیش‌ ساخته‌ ای هستند که جنسشان از فولاد و آلیاژ های مختلفی می باشد که به شکل های مختلف تو خالی یا نیمه تو خالی تولید می‌شوند. این مقاطع فولادی با توجه به نوع آلیاژی که در آن ها به کار می رود، نوع طراحی و شکلشان و ابعاد و ضخامت های مختلفی که دارند، کاربردهای بسیار متنوع و گسترده ای در صنایع مختلف دارند. به صورت کلی، پروفیل ها در صنایع مختلفی مانند: اسکلت بندی ساختمان، کشتی و خودرو سازی، ساخت لوازم خانگی و … استفاده می شوند.

پروفیل ها انواع مختلفی دارند اما به صورت کلی مرسوم ترین روش دسته بندی کردن آن ها بر اساس شکل ظاهری آن ها می باشد که بر این اساس، پروفیل ها را به دو دسته ی پروفیل های باز و پروفیل های بسته تقسیم بندی می کنند.

معرفی پروفیل های باز

پروفیل های باز به آن دسته از پروفیل ها اطلاق می شود که سطح مقطع آن ها باز می باشد و در ابعاد مختلفی تولید می شوند. در حقیقت سطح مقطع این نوع پروفیل ها به گونه ای می باشد که لبه های پروفیل به یکدیگر متصل نیست. پروفیل های باز در مدل های متنوع و با کاربرد های خاص تولید می شوند. از انواع پروفیل های باز، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  تیر آهن: این نوع پروفیل های معمولا برای ساخت اسکلت بندی فلزی ساختمان ها، پل ها و سایر سازه های مشابه به کار می روند.
  • انواع پروفیل ناودانی: از ای نوع پروفیل ها معمولا در ساخت سازه های نظیر تیرچه و تیر و ستون استفاده می‌شود.
  • پروفیل های نبشی: در مراحل ساخت سقف های سبک مانند شیروانی و... از پروفیل نبشی استفاده می کنند چون هم سبک بوده و هم استحکام بالایی دارد.
  • انواع پروفیل های چهارچوبی: پروفیل های چهارچوبی از پروفیل های بسیار کاربردی به شمار می آید که در ساخت انواع درب و پنجره و اتصالات مربوط به چهارچوب و قاب پنجره ی منازل بکار می رود.
  • پروفیل Z: این پروفیل که با نام پرلین Z یا Purlin Z نیز در بازار صنعتی جهان شناخته می شود، نوعی پروفیل باز پر کاربردی می باشد که با توجه به شکل ظاهری مخصوصی که دارد به این نام شهرت یافته است. این نوع پروفیل در مصارف صنعتی و کشتی سازی و جهت افزایش استحکام سقف سازه ها استفاده می شود.
  •  انواع پروفیل های ریلی: پروفیل های ریلی به نحوی می باشند که نصب و جا به جایی آن ها ساده و بدون دردسر می باشد. از این پروفیل ها در ساخت انواع و اقسام درب و پنجره های کشویی، کمدهای دیواری، سقف های متحرک برای استخر و گلخانه یا سقف پارکینگ ها و … استفاده می‌شود.

مزایای پروفیل باز چیست؟

پروفیل های باز با توجه به وزن سبک و در عین حال استحکام بالایی که دارند و قابلیت نصب آسانشان بسیار پر طرفدار و کاربردی هستند و در اغلب صنایع به وفور استفاده می شوند. علاوه بر این، قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای که پروفیل های باز دارند، آن ها را تبدیل به عامل مهمی در تولید و استفاده در فرایند های مختلف ساخت و تولید کرده است.

معرفی پروفیل های بسته

پروفیل های بسته به آن دسته از پروفیل هایی اطلاق می شود که سطح مقطع آن ها بسته ای دارند و همانند پروفیل باز، در ابعاد مختلفی تهیه و تولید می شوند. به عبارتی دقیق‌تر، پروفیل بسته به آن دسته از پروفیل ها اطلاق شده که لبه های پروفیل به یک دیگر رسیده و در کنار هم دیگر متصل می شوند. پروفیل های بسته در مدل های متنوع و با کاربرد‌های خاص تولید می شوند. از انواع پروفیل های بسته، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پروفیل قوطی: به پروفیل بسته ای که به اشکال مختلف مانند پروفیل مستطیلی و یا مربعی در می آید پروفیل قوطی گفته می شود. در حقیقت، قوطی همان پروفیل است که در زبان انگلیسی به آن Box می گویند. دلیل این نوع نامگذاری هم به علت چهار گوش بودن این نوع پروفیل ها می باشد. انواع قفسه‌بندی، سازه‌های فلزی و ساختمان سازی و... مورد استفاده قرار می گیرند.

پروفیل لوله ای: پروفیل لوله ای نوعی پروفیل بسته می باشد که غالبا به شکل دایره ای و لوله می باشد و از کاربردهای آن می توان به ساخت مخازن تاسیسات، انواع لوله های انتقال گاز و آب و فاضلاب و ... اشاره کرد.

پروفیل درب و پنجره: پروفیل درب و پنجره در واقع پروفیل های مخصوصی است که از آنها در ساخت درب و پنجره استفاده می شود. این پروفیل ها معمولا به صورت آلومنیومی و گالوانیزه می باشد که در برابر هوا و حرارت عایق مناسبی باشند.

سایر دسته بندی های محصولات پروفیل

علاوه بر شکل ظاهری، پروفیل ها بر اساس پارامترهای دیگری مثل ابعاد و ضخامت و جنسشان نیز دسته بندی می شوند که به توضیحات هر مورد، به شرح زیر می باشند:

ابعاد و ضخامت پروفیل

  • پروفیل‌های سبک: این نوع پروفیل‌ها دارای ضخامت نسبتا کمی هستند و معمولا کمتر از 2 میلی متر ضخامت دارند و در ساخت درب و پنجره، سازه‌های پیش‌ساخته و... مورد استفاده قرار می گیرند.
  • پروفیل‌های سنگین: این نوع پروفیل‌ها دارای ضخامت نسبتا زیادی هستند و معمولا بیشتر از 2 میلی ‌متر ضخامت دارند و در ساخت اسکلت فلزی ساختمان ها، پل ها و... مورد استفاده قرار می گیرند.

جنس پروفیل و مواد بکار رفته در آن

  • پروفیل‌های فولادی: این نوع پروفیل‌ها از فولاد ساخته شده‌اند و به دلیل استحکام و مقاومت بالا، کاربردهای بسیار گسترده‌ای در صنایع مختلف خصوصا ساخت سازه های عظیم و سنگین دارند.
  • پروفیل‌های آلومینیومی: این نوع پروفیل‌ها از آلومینیوم ساخته شده‌اند و به دلیل وزن کم، مقاومت در برابر خوردگی و زیبایی ظاهری، در ساخت درب و پنجره و نمای ساختمان و... مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • پروفیل‌های گالوانیزه: این نوع پروفیل‌ها از فولاد گالوانیزه شده ساخته شده‌اند و به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی، در ساخت اسکلت فلزی سازه‌هایی که در معرض رطوبت و عوامل جوی هستند، مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

موارد دیگری نیز برای دسته بندی پروفیل ها وجود دارد اما به صورت کلی، کاربردی ترین و شناخته شده ترین روش های معرفی و دسته بندی پروفیل های صنعتی منطبق با چیزی می باشد که در این محتوا توضیح داده شد.

معرفی انواع پروفیل های شرکت سافا

شرکت سافا با ۲۰۰۰۰۰ متر مربع مساحت و ۱۲ خط تولید و ۲۰۰ کارمند متخصص، در تولید سازه های فولادی مورد نیاز صنایع کشور به مدت 52 سال پرچمدار صنایع تولید محصولات فولادی می باشد. سافا از زیرمجموعه های اصلی گروه صنعتی سپاهان می باشد و تولید کننده ی انواع لوله های صنعتی، اسکلت فلزی، مقاطع مستطیلی و مربعی، پروفیل Z، انواع سیم مفتول، انواع محصولات گالوانیزه و سازه های پنل خورشیدی و... می باشد. در این محتوا به صورت کلی به بررسی انواع محصولات پروفیل پرداختیم اما قصد داریم در محتوای بعدی که در حقیقت بخش دوم و ادامه ی این محتوا می باشد، به معرفی کامل انواع محصولات پروفیلی که در شرکت سافا تولید می شود بپردازیم.

این محصولات شامل موارد زیر می باشد:

در دسته بندی پروفیل های باز محصولات تولیدی سافا عبارتند از:

در دسته بندی پروفیل های بسته محصولات تولیدی سافا عبارتند از:

پس مثل همیشه همراه سافا باشید تا در محتوای بعدی، به معرفی کامل و جامع محصولات پروفیل سافا بپردازیم.

مزایا و برتری فولاد st37 نسبت به فولاد st22

 

در جهان صنایع تولید محصولات فولادی، دو فولاد معروف وجود دارد که نسبت به سایر موارد مشابه، عملکرد بسیار کارآمدتر و کاربردی تر دارند. فولادهای st37 و st22، بنا به خواص مکانیکی ویژه‌ای که دارند، همواره برای کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از مهم ترین چالش هایی که در دنیای صنعت تولید محصولات فولادی وجود دارد این است که برای هر محصول باید از چه نوع فولادی استفاده شود، تا آن محصول با توجه به نوع کاربردی که دارد، با کیفیت، مقاوم و مستحکم باشد و بتواند حداکثر بازدهی ممکن را داشته باشد؟

ما در وبسایت سافا، در یک محتوا به صورت کامل و جامع، به بررسی تفاوت فولاد st37 و st22 پرداختیم و هر یک از آن ها را به طور مفصل معرفی کرده و توضیح دادیم. حال در این محتوا قرار است تا به بررسی مزایا و برتری هایی که فولاد st37 نسبت به فولاد st22 دارد بپردازیم و ببینیم کدام یک از این دو نوع فولاد، انتخاب مناسب تری برای ساخت انواع پروفیل و قوطی های آهنی و لوله های داربستی و... خواهند بود. پس مثل همیشه، با سافا همراه شوید.

معرفی کوتاهی از فولاد st37 و st22

برای سهولت مقایسه مزایای هر کدام از این دو فولاد پیش از مقایسه ی عملکرد هر یک از دو فولاد st37 و st22،  ابتدا توجه شما را به معرفی هر کدام از این دو فولاد جلب خواهیم کرد تا عمل مقایسه ی بین این دو فولاد تسهیل یابد.

فولاد st37

فولاد st37 به عنوان یکی از پر مصرف ‌ترین فولادهای ساختمانی، جایگاه ویژه‌ای را در میان انواع فولادهایی که در صنایع مشابه مورد استفاده قرار می گیرند، به خود اختصاص داده است. این فولاد که در دسته فولادهای غیر آلیاژی و کم کربن قرار می‌گیرد، به واسطه خواص مکانیکی مطلوب، استحکام بالا، سهولت در فرآیندهای جوشکاری و ماشینکاری و قیمت مناسب، به گزینه‌ای ایده‌آل برای طیف گسترده‌ای از کاربردها در صنعت ساختمان و تولید مقاطع فولادی تبدیل شده است.

این فولاد به دلیل دارا بودن خواص مکانیکی عالی، استحکام بالا، سهولت در فرایند جوشکاری، ماشین کاری و صد البته قیمت مناسبی که دارد، گزینه ای ایده آل برای طیف گسترده ای از کاربردها مخصوصا در صنایع ساخت سازه های بزرگ مانند ساختمان سازی و ساخت پل و... می باشد.

فولاد st22

فولاد st22 هم، مانند فولاد st22 کاربردهای بسیاری دارد اما میزان و درصد ترکیبات شیمیایی آن باعث می شود که خواص مکانیکی فولاد st22 نسبت به فولاد st37 تفاوت های زیادی داشته باشد. به طور کلی، فولاد st22 در مقایسه با فولاد st37، استحکام و مقاومت کمتری در برابر فشار و تنش های بالا دارد. در حقیقت، تفاوت های اساسی در میزان ترکیبات شیمیایی به ویژه در میزان کربن، باعث شده تا فولاد st22 در اکثر خواص مکانیکی میزان مقاومت کمتری داشته باشد و به همین دلیل، برای این نوع فولاد کاربردهای دیگری وجود دارد که بیشتر در صنایع ساخت و تولید اتومبیل و خودرو سازی استفاده می شود.

حال بیایید در ادامه ی این محتوا، به مقایسه ای به ترکیبات شیمیایی و خواص مکانیکی این دو فولاد بپردازیم و در یک مقایسه بررسی کنیم که چرا فولاد st37 انتخاب بهتری به حساب می آید.

مقایسه ی ترکیبات شیمیایی فولاد st37 و st22

جهت مقایسه ای دقیق تر، جدول زیر را مشاهده کنید:

 

ترکیبات شیمیایی فولاد st37 (درصد)

نام عنصر

ترکیبات شیمیایی فولاد st22 (درصد)

حداکثر 0.17

کربن (C)

حداکثر 0.15

حداکثر 0.6

منگنز (Mn)

حداکثر 0.6

حداکثر 0.35

سیلیسیم (Si)

حداکثر 0.25

حداکثر 0.04

فسفر (P)

حداکثر 0.04

حداکثر 0.05

گوگرد (S)

حداکثر 0.05

حداکثر 0.40

مس (Cu)

حداکثر 0.40

حداکثر 0.40

نیکل (Ni)

حداکثر 0.40

 

همانطور که در جدول فوق مشخص است، میزان کربن (C) و سیلیسیم (Si) بکار رفته در فولاد st37 از فولاد st22 بیشتر می‌باشد. به همین دلیل، تفاوت های چشمگیری در خواص مکانیکی و در نتیجه نحوه عملکرد این دو فولاد تحت تنش های مختلف، وجود دارد.

تاثیر میزان کربن در خواص مکانیکی فولاد

عنصر کربن به عنوان اصلی ترین عامل در میزان استحکام مواد مختلف از جمله فولاد می باشد. میزان کربن، با قابلیت استحکام فولاد رابطه مستقیمی دارد؛ به طوری که هرچه میزان کربن در فولاد بیشتر باشد، استحکام و سختی فولاد بیشتر است و در صورتی که میزان کربن در فولاد کمتر باشد، میزان استحکام فولاد کمتر خواهد بود. با توجه به جدول فوق، میزان کربن فولاد st37 حداکثر تا 0.17 درصد وزنی این فولاد را تشکیل می دهد؛ این در حالی است که میزان کربن فولاد st22 حداکثر تا 0.15 درصد وزنی این فولاد می باشد. مشخصا میزان کربن به کار رفته در فولاد st37 بیشتر از میزان کربن در st22 است. بنابراین، استحکام و سختی فولاد st37 بیشتر بوده و برای بکارگیری در پروژه های صنعتی مختلف کارایی بیشتری دارد.

تاثیر میزان سیلیسیم در خواص مکانیکی فولاد

مشابه با عنصر کربن، سیلیسیم نیز تا میزان چشمگیری در میزان استحکام فولاد تاثیرگذار است. سیلیسیم در کنار کربن یکی دیگر از عناصر شاخص، برای تقویمت میزان استحکام و سختی مواد مختلف از جمله فولاد است. سیلیسیم رابطه مستقیمی با میزان سختی و استحکام فولاد دارد. با توجه به جدول فوق، حداکثر میزان سیلیسیم مورد استفاده در فولاد st37، برابر با 0.35 درصد وزنی است و این در حالی است که میزان سیلیسیم به کار رفته در فولاد st22 تنها برابر با 0.25 درصد وزنی این فولاد است. پس مجددا، فولاد st37 با توجه به دارا بودن مقادیر بیشتر کربن، گزینه ی مناسب تری برای اموری چون ساخت قطعات مورد استفاده در ساختمان سازی، پل سازی، ساخت ماشین آلات صنعتی و.... می باشد.

مقایسه ی خواص مکانیکی فولاد st37 و st22

در محتوای معرفی پارامترهای مهم هنگام خرید فولاد، به معرفی خواص مکانیکی بکار رفته در فولاد پرداختیم. در این محتوا به تمام مواردی که منجر می شود که یک فولاد توانایی ها و ویژگی های منحصر به فردی داشته باشد که آن را نسبت به سایر فولادهای موجود متمایز و خاص نماید پرداختیم. حال در ادامه به مقایسه‌ی دقیقی از خواص مکانیکی دو فولاد st37 و st22 می پردازیم تا شما بتوانید با بررسی این اطلاعات، فولاد مورد نیاز خود را راحت تر خریداری نمایید.

 فولاد st37 (واحد)

خاصیت مکانیکی

فولاد st22 (واحد)

حداکثر تا ۴۷۰ مگاپاسکال

استحکام کششی

حداکثر تا۳۲۰ مگاپاسکال

حداکثر تا 3۷۰ مگاپاسکال

استحکام تسلیم

حداکثر تا 28۰ مگاپاسکال

 28 ژول بر متر مربع

چقرمگی

 26 ژول بر متر مربع

حداکثر تا 160 برینل

سختی

حداکثر تا 140 برینل

حداکثر تا ۱۰ ژول بر سانتی متر مربع

مقاومت به ضربه

حداکثر تا 8  ژول بر سانتی متر مربع

حداکثر تا 150 مگاپاسکال

خستگی

حداکثر تا 140 مگاپاسکال

 

همانطور که از جدول فوق مشخص است، در تمامی خواص مکانیکی شاخص از جمله، استحکام کششی، استحکام تسلیم، چقرمگی، سختی، مقاومت به ضربه و در نهایت، خستگی، فولاد st37، برتری قابل توجهی نسبت به فولاد st22 دارد و به همین دلیل برای طیف گسترده ای در صنایع مختلف انتخاب ایده آل تری به حساب می آید. اما این تفاوت ها در خواص مکانیکی در عمل چه تاثیراتی خواهند داشت؟ برای پاسخ به این سوال ادامه ی محتوا را مطالعه فرمایید.

برتری st37 در استحکام کششی و مقاومت تسلیم:

همانطور که در جدول فوق مشاهده می کنید، فولاد st37 با میزان 470 مگاپاسکال در استحکام کششی، به طور قابل توجهی از استحکام کششی st22 با 320 مگاپاسکال استحکام کششی، برتری دارد. این اختلاف به این معنا است که فولاد st37 می تواند تنش بیشتری را قبل از شکسته شدن، نسبت به فولاد st22، تحمل کند.

در رابطه با مقاومت تسلیم نیز، فولاد st37 با 370 مگاپاسکال، از فولاد st22 با 280 مگاپاسکال، مقاومت بیشتری در برابر تغییر شکل دائمی دارد و توانایی تحمل تنش بیشتری را دارد.

ضعف فولاد st22 در میزان چقرمگی:

فولاد st22 با حدلاکثر 26 ژول بر متر مربع، چقرمگی کمتری نسبت به فولاد st37 با 28 ژول بر متر مربع دارد. این امر به این معنا است که فولاد st22 توانایی کمتری برای تحمل تنش های شدید دارد و احتمال شکستگی و تغییر شکل دائمی برای این فولاد بیشتر می باشد و به همین دلیل گزینه ی چندان مناسبی برای امور حساسی که نیازمند فولادهای مستحکم و ضد ضربه دارند، نمی باشد.

برتری فولاد st37 در میزان سختی

فولاد st37 با میزان سختی 160 برینل، برتری زیادی نسبت به فولاد st22 با 140برینل داشته که به این معنا است که فولاد st37، در برابر نفوذ اشیا سخت تر و مقاوم تر است. پس در این مورد هم st37 گزینه ایده آل تری می باشد.

مقاومت ضربه ی بیشتر در فولاد st37

مقاومت به ضربه، معیاری از توانایی فولاد در جذب انرژی قبل از شکستن تحت ضربات و تنش های ناگهانی است. در این مورد نیز، فولاد st37 با 10 ژول بر سانتی متر مربع، مقاوت به ضربه ی بیشتری نسبت به فولاد st22 با تنها 8 ژول بر سانتی متر مربع، دارد. مثل قبل برتری همچنان با فولاد st37 می باشد.

میزان مقاومت به خستگی بیشتر در فولاد st37

مقاومت به خستگی، معیاری است که برای سنجش میزان توانایی فولاد در تحمل تنش های متناوب، دارد بدون آن که بشکند و آسیبی دائمی ببیند. در این مورد هم با توجه به جدول فوق فولاد st37 با 150 مگاپاسکال نسبت به فولاد st22 با 140 مگاپاسکال، مقاومت بیشتری نسبت به خستگی ناشی از تنش های متناوب دارد.

نتیجه: کدام یک فولاد بهتری است؟

با توجه به مقایسه هایی که بین دو فولاد محبوب st37 و st22 وجود دارد، کاملا واضخ است که فولاد st37 بسیار گزینه ی ایده آل تر و کارآمدتری نسبت به همتای محبوب خود یعنی st22 دارد. حال ممکن است با خود بیندیشید که با وجود این اختلافات زیاد در مزایایی که فولاد st37 دارد، چرا فولاد st22 همچنان جز گزینه های مورد استفاده و محبوب به شمار می آید؟ دلیل این موضوع تنها در یک مساله است و آن مورد هم هزینه ساخت و تولید کمتر فولاد st22 است. بسیاری از افراد ترجیح می دهند تا گزینه های ارزان تری داشته باشند و البته نیاز و احتیاجات صنعت و کسب و کار آن ها به گونه ای است که نیاز به خرید فولادی با کیفیت تر و گران تر را ندارند برای همین فولاد st22 همچنان گزینه ی مورد علاقه ی بسیاری از افراد است. اما یک واقعیت مهمی که وجود دارد این است که با وجود تفاوت های بسیار زیاد در میزان کیفیت و استقامت فولاد st37، این فولاد قیمت بسیار بسیار مناسب و مقرون به صرفه ای دارد! برخلاف آنچه که در باور عموم وجود دارد، تفاوت قیمتی میان گزینه ی فولاد st37 و فولاد st22 بسیار ناچیز بوده و از لحاظ کیفیت و ماندگاری و استحکام فولاد st37 کاملا ارزش سرمایه گذاری و خریداری و استفاده در پروژه های مختلف را دارد!

ما در سافا از فولاد st37، به عنوان یک عامل حیاتی در تولید محصولاتی با کیفیت و مستحکم مانند انواع پروفیل سبک، پروفیل سنگین، انواع لوله و قوطی پروفیل و قوطی های آهنی استفاده می کنیم که آماده بهره وری در صنایع مختلف می باشند. دلیل انتخاب فولاد st37 در سافا، به عنوان عامل اصلی در تولید محصولات متنوع، استحکام ویژه و خواص مکانیکی منحصر به فردی است که فولاد st37 دارد. ما همواره به دنبال "خلق محصولاتی با کیفیت برتر" هستیم و این تعهد و شعار همیشگی ما بوده که مخاطبین ما لایق بالاترین و باکیفیت ترین ها هستند؛ پس باید از بهترین و برترین ها، برای ساخت محصولات مورد نظر آن ها استفاده شود. ما در سافا، همواره با توجه به نیازهای کسب و کار و پروژه های شما، در خلق آن چیزی که شما در جستجوی آن هستید، شما را یاری خواهیم کرد. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با محصولات، خدمات و قیمت روز محصولات مختلف مانند قیمت روز پروفیل، سیم مفتول، انواع لوله صنعتی و قوطی آهن و... به صفحه اصلی وبسایت سافا مراجعه نمایید. در صورتی که به مشاوره با کارشناسان ما نیاز دارید حتما با سافا در ارتباط باشید.

خواص فیزیکی و مکانیکی فولاد st37 برای کاربردهای صنعتی چیست؟

در دنیای پر از رشد و تغییر صنعتی امروزه، انتخاب متریال مناسب برای هر پروژه، یکی از مهم ترین دغدغه های افراد بوده که از اهمیت بالایی نیز برخوردار است. فولاد st37 به عنوان یکی از کارآمد ترین و قابل اتکا ترین فولادهایی است که با توجه به خواص مکانیکی به خصوصی که دارد، به یکی از پر استفاده ترین فولاد در کلیه صنایع کشور بدل شده است. اما واقعا چه مواردی باعث شده در میان گستره ی عظیمی از انواع و اقسام فولادهای صنعتی، فولاد st37 این چنین خاص و یگانه باشد؟ چه چیزی در خواص مکانیکی این فولاد نهفته است که در هر پروژه ای مقادیر چشم گیری از این فولاد مورد استفاده قرار می گیرد؟

در جدید ترین وبلاگ سافا، قصد داریم که به بررسی کامل و جامع فولاد st37، خواص مکانیکی آن، کاربردها و مزایایی که نسبت به سایر فولادهای دیگر دارد، بپردازیم. متخصصین و مشاوران ما در سافا همواره درکنار شما خواهند بود و به شما در انتخاب مناسب ترین فولادی که برای پروژه های ساخت و تولید خود نیاز دارید، یاری می رسانند.

نگاهی اجمالی به فولاد st37

فولاد st37، یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین فولادهایی است که امروزه در صنایع مختلفی مانند ساختمان سازی و صنایع ساخت و تولید مقاطع مختلف فولادی مورد استفاده قرار می گیرد. این فولاد، به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد، جایگاهی ویژه در میان انبوهی از فولادهای مختلف پیدا کرده است. فولاد st37 در دسته فولادهای ساختمانی یا اصطلاحا فولاد نرمه و یا اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم، فولادهای کم کربن، قرار می گیرد که به دلیل برخورداری از مزایای متعدد و قیمت مناسبی که دارد، به انتخابی ایده‌آل برای طیف گسترده‌ای از کاربردها تبدیل شده است.

در وبلاگ قبلی سافا، به بررسی و معرفی فولاد st37 و تفاوت هایی که با فولاد st22 دارد پرداختیم. جهت آشنایی بیشتر با فولاد st37 پیشنهاد می‌کنیم که این محتوا را مطالعه بفرمایید.

کارخانه سافا یکی از بزرگ ترین کارخانه های صنعتی در حوزه ساخت و تولید محصولات فولادی در کشور است که با استفاده از فولاد st37، به عنوان یک برند پرچم دار در حوزه تولید محصولات فولادی، انواع پروفیل سنگین، پروفیل سبک، لوله پروفیل، قوطی پروفیل و انواع قوطی های آهنی، مشغول به فعالیت می باشد. ما در سافا همواره در تلاش هستیم تا با درک عمیق خواسته ها و انتظارات مشتریان و مخاطبین خود، محصولات با کیفیتی که برای صنعت آن ها مورد نیاز است را تولید و ارائه نماییم.

مروری کوتاه به خواص مکانیکی فولاد

حال پس از معرفی فولاد st37، نوبت آن است که به بررسی خواص مکانیکی این فولاد بپردازیم. ما در قالب دو محتوا به بررسی کامل و جامع خواص مکانیکی فولاد پرداختیم. همانطور که می دانید، خواص مکانیکی مهمی که در فولاد همیشه باید مورد توجه خاصی قرار بگیرند شامل، استحکام کششی، استحکام تسلیم، چقرمگی، سختی، خستگی، برجهندگی، خزش و چکش خواری می باشند که هر یک از آن ها تاثیرات منحصر به فردی بر روی عملکرد و مقاومت فولاد در برابر تنش ها و نیروهای وارده را خواهند داشت. خواص مکانیکی فولاد تاثیر به سزایی در نحوه ی عملکرد آن ها دارد به طوری که اندکی تغییر در هر یک از این خواص، می تواند منجر به ساخت فولادی با کاربردی کاملا متفاوت شود. اگر برای کسب و کار خود می خواهید فولادی تهیه کنید که بهترین نتیجه را برای شما داشته باشد، باید به خواص مکانیکی فولاد توجه ویژه ای داشته باشید. حال اگر بخواهیم مختصراً به بررسی و معرفی هر یک خواص مکانیکی بپردازیم، معنا و مفهوم هر یک از خواص مکانیکی به شکل زیر خواهد بود:

استحکام کششی: همانطور که در محتوای قبلی گفته شد، استحکام کششی در حقیقت به مقاومت فولاد در برابر نیروی کشش می گویند. هرچه این مقدار بیشتر باشد، استحکام فولاد در برابر نیروها و تنش های کششی بیشتر خواهد بود.

استحکام تسلیم: استحکام تسلیم فولاد در واقع نقطه ای است، که در آن فولاد توسط اعمال نیرو، شروع به تغییر شکل دائمی می کند. هرچه میزان استحکام تسلیم فولاد بیشتر باشد، مقاومت فولاد در برابر تغییر شکلی دائمی در برابر تنش های مختلف بیشتر خواهد بود.

چقرمگی: به توانایی فولاد در جذب انرژی بدون تغییر شکل دائمی یا هرگونه شکستگی را چقرمگی گویند. هرچه میزان چقرمگی فولاد بیشتر باشد، توانایی جذب انرژی در آن بیشتر خواهد بود.

سختی: به هرگونه مقاومت فولاد در برابر نفوذ و خراشیدگی را سختی گویند. هرچه سختی فولاد بیشتر باشد در برابر نفوذ و خراشیدگی مقاوم تر عمل می کند.

پیشنهاد می کنیم که برای آشنایی با سایر خواص مکانیکی فولاد از جمله خستگی، برجهندگی، خزش و چکش خواری به بخش دوم محتوای پارامترهای مهم هنگام خرید فولاد مراجعه فرمایید.

حال به بررسی میزان هر یک از خواص مکانیک فولاد st37 می پردازیم تا بتوانیم راز پرکاربرد بودن این فولاد پرکاربرد را بیابیم.

بررسی ترکیبات شیمیایی فولاد st37

پیش از آن که به خواص مکانیکی فولاد st37 بپردازیم ولی پیش از آن باید به ترکیبات به کار رفته در فولاد st37  اشاره ای داشته باشیم. با توجه به استاندارد DIN 17100 مقادیر بکار رفته در فولاد st37 به شرح زیر است:

عنصر

حداقل درصد وزنی

حداکثر درصد وزنی

کربن (C)

0.12 درصد

0.17 درصد

منگنز (Mn)

0.40 درصد

0.60 درصد

سیلیسیوم (Si)

0.10 درصد

0.35 درصد

فسفر (P)

کمتر از 0.04 درصد

0.04 درصد

گوگرد (S)

کمتر از 0.05 درصد

0.05 درصد

مس (Cu)

کمتر از 0.4 درصد

0.4 درصد

نیکل (Ni)

کمتر از 0.4 درصد

0.4 درصد

کروم (Cr)

کمتر از 0.15 درصد

0.15 درصد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مولیبدن (Mo)

کمتر از 0.06 درصد

0.06 درصد

وانادیوم (V)

کمتر از 0.015 درصد

0.015 درصد

آلومینیوم (Al)

کمتر از 0.06 درصد

0.06 درصد

 

 

 

 

 

 

اعداد فوق، محدوده های تقریبی هستند و مقادیر حداکثری و حداقلی هر عنصر را با توجه به استاندارد DIN 17100 نشان می دهند. این مقادیر، می‌تواند با توجه به استانداردهای مورد استفاده در کارخانجات تولیدی و خواسته های تولید کننده فولاد متفاوت باشد اما به طور کلی، درصد دقیق عناصر موجود در یک نمونه ی خاص از فولاد st37 در این محدوده نوسان دارد. ما در سافا، با توجه به نیاز مشتریان و با رعایت استانداردهای جهانی، محصولاتی با کیفیت، تولید می‌کنیم.

بررسی خواص مکانیکی فولاد st37

استحکام کششی

۳۷۰ تا 510 مگاپاسکال

استحکام تسلیم

۲۴۰ تا ۳۷۰ مگاپاسکال

چقرمگی

۲۸ تا 35 ژول بر متر مربع

سختی

۱۳۰ تا ۱۶۰ برینل

خستگی

۱۰۰ تا ۱۵۰ مگاپاسکال

برجهندگی

240 تا 290 برینل

خزش

مقاومت خزشی در دمای 450 درجه سانتی‌گراد و تنش 100 مگاپاسکال، 100 مگاپاسکال می باشد در حالی که در دمای 500 درجه با همان میزان تنش، مقاومت خزشی 70 مگاپاسکال می شود.

چکش خواری

بین 15 تا 25 درصد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حال با توجه به میزان هر یک از این خواص، میتوان کاربرد و مزایای فولاد st37 را به سادگی مورد بررسی قرار داد.

کاربردهای فولاد st37

کاربردهای فولاد st37 به قدری زیاد و متنوع است که اگر به طور دقیق در صنایع مختلف بررسی کنید، نقش پر رنگ این فولاد همواره توجه شما را به خود جلب می کند. این فولاد به دلیل خواص مکانیکی ایده آلی که دارد، در صنعت ساختمان سازی کاربرد بسیار زیادی دارد. این فولاد به لطف بازه ی طلایی 0.12 تا 0.17 درصد کربنی که دارد، علاوه بر استحکام مطلوب، از انعطاف پذیری بالایی نیز برخوردار است. به همین علت از st37 در صنعت ساختمان سازی جهت تولید اسکلت فلزی ساختمان‌ها، سوله‌ها، تیرآهن، نبشی، ناودانی، میلگرد و ورق، پروفیل ساختمانی استفاده می شود. از طرفی، در صنایع ساخت و تولید، از فولاد st37 برای ساخت انواع و اقسام پروفیل های صنعتی مانند پروفیل سنگین، پروفیل سبک، لوله پروفیل، قوطی پروفیل و انواع قوطی‌های آهنی استفاده می شود.

همانطور که قبلا گفتیم این فولاد در دسته فولادهای کم کربن قرار می گیرد؛ این مساله باعث شده تا فولاد st37 خاصیت جوش پذیری بالایی داشته باشد به طوری که بتوان با استفاده از فرایند جوشکاری، آن را برای مصارف گسترده تری نیز استفاده نمود. از این فولاد، در ساخت انواع لوله های آب و فاضلاب و مخازن ذخیره سازی نیز استفاده می شود. استحکام بالای st37، باعث شده تا در صنایع کشتی سازی و ساخت پل نیز مورد استفاده قرار بگیرد. برخورداری از خاصیت جوش پذیری بالا، استحکام بالا و جوش پذیری مناسب باعث شده که از این فولاد در ساخت شاسی و بدنه و موتور اتومبیل‌های مختلف هم استفاده شود.

مزایای کلیدی فولاد st37

با توجه به مواردی که تا به الان گفته شده، مطمئنا به میزان کارآمدی این فولاد پی برده اید؛ اما بیایید کمی به مزایایی که st37 نسبت به سایر فولادهای موجود در بازار دارد بپردازیم:

  • قیمت مناسب: st37 در مقایسه با سایر فولادهای آلیاژی، از قیمت مناسب تری برخوردار است و در صورت سفارش در حجم زیاد بسیار مقرون به صرفه تر خواهد بود.
  • قابلیت جوش پذیری بالا: قابلیت جوش پذیری بالای این فولاد باعث شده تا st37 یک انتخاب ایده آل، برای اتصالات و ساخت سازه های پیچیده باشد.
  • قابلیت شکل پذیری خوب: این فولاد نسبت به اکثر فولادهای موجود، شکل پذیری مطلوبی دارد و برای قطعاتی که نیاز به فرم دهی دقیق و پیچیده‌ای دارند، گزینه ی ایده آلی به شمار می آید.
  • مقاومت به خوردگی: این فولاد به تنهایی در برابر خوردگی و فرسایش مقاوم است و برای استفاده در محیط های مختلف انتخاب مناسبی است.
  • قابل بازیافت و دوستدار محیط زیست: فولاد st37 به طور کامل قابل بازیافت است و به حفظ محیط زیست کمک می کند. این ویژگی، باعث شده است تا این فولاد، انتخابی سازگار با محیط زیست برای پروژه های مختلف باشد.
  • استحکام و مقاومت بالا: ساختار اتمی st37 به گونه ای است که استحکام و مقاومت فوق‌العاده‌ای در برابر فشار و تنش‌های مختلف داشته و می‌تواند بارها و فشارهای سنگین را به خوبی تحمل کند.
  • قابلیت جوشکاری و ماشین‌کاری: این فولاد به راحتی با انواع روش‌های مختلف جوشکاری و ماشین‌کاری سازگار بوده و امکان شکل‌دهی و فرم‌دهی آسان آن، امتیاز طلایی و کلیدی این فولاد پر کاربرد می باشد.
  • قیمت مناسب و مقرون به صرفه: همانطور که قبلا گفته شد، st37 در مقایسه با سایر فولادها، از قیمت مناسب تری برخوردار است و این امر، آن را به گزینه‌ای اقتصادی و مقرون به صرفه ای برای پروژه های مختلف تبدیل کرده است.
  • موجود بودن آسان: به دلیل محبوبیت و کاربرد گسترده این فولاد، به راحتی در بازار و از طریق تامین کنندگان مختلف قابل تهیه است. این مزیت، دسترسی به st37 را برای پروژه های مختلف آسان و سریع می کند.

فولاد st37 سافا، یک گزینه ی هوشمندانه

فولاد st37 با ارائه ترکیبی بی‌نظیر از استحکام، قابلیت شکل‌دهی و قیمت مناسب، به عنوان انتخابی هوشمندانه برای طیف گسترده‌ای از پروژه‌های ساختمانی و صنعتی شناخته می‌شود. سابقه درخشان این فولاد در صنعت ساخت و ساز، گواهی بر کیفیت و کارایی آن است و st37 را به گزینه‌ای مطمئن برای مهندسان، طراحان و سازندگان تبدیل کرده است.

شرکت سافا به عنوان یکی از معتبرترین تولیدکنندگان فولاد در ایران، مفتخر است که فولاد st37 را با بالاترین کیفیت و قیمتی مناسب و با شرایطی ویژه، به مشتریان خود ارائه دهد. ما با بهره گیری از دانش فنی روز دنیا و تجهیزات مدرن، محصولاتی با استانداردهای بالا تولید می کنیم و همواره کیفیت رضایت مشتریان را سرلوحه کار خود قرار داده ایم.

 

 

 

هنگام خرید فولاد به چه پارامترهایی باید توجه کنیم؟ (قسمت 2)

 

در قسمت اول این محتوا به بررسی چهار خاصیت مکانیکی مهم در فولاد با عناوین استحکام کششی، استحکام تسلیم، چقرمگی و خاصیت سختی پرداختیم. حال در ادامه به بررسی سه پارامتر کلیدی دیگر می پردازیم. با درک عمیق این مفاهیم شما می توانید با توجه به نیاز کسب و کار خود بهترین و ایده آل ترین فولاد را منطبق با استانداردهای کیفی از شرکت سافا خریداری نمایید.

معرفی خاصیت خستگی در فولاد

به حداکثر تاب آوری فولاد در برابر تغییر شکل و شکست در اثر اعمال بار به صورت مداوم را خستگی گویند. در حقیقت اعمال فشار متناوب بر روی سطح فولاد تا جایی که فولاد به آستانه شکست یا تغیر شکل دائمی برسد، را خستگی گویند. این خاصیت برای قطعاتی که تحت تنش‌های مکرر و متناوب قرار می‌گیرند، بسیار لازم است. خاصیت خستگی فولاد برای مواردی مانند بال‌های هواپیما، توربین های بادی و آبی، اجزای موتور و دکل‌های برق، فوق العاده مهم است.

  • آزمایشی که برای سنجش خستگی در فولاد به کار می رود، تست خستگی می باشد.
  • واحد اندازه‌گیری برای سنجش خستگی فولاد، واحد مگاپاسکال-چرخه (MPa-cycles) می باشد.
  • در قابلیت خستگی فولاد، با کاهش کربن، مقاومت به خستگی افزایش می یابد. علت این امر در آن است که با کاهش میزان کربن، فولاد منعطف تر نرم تر شده و میزان الاستیسیته (قابلیت بازگشت به شکل و حالت قبلی- ارتجاعی بودن) آن افزایش میابد. به عبارتی دیگر، با کاهش میزان کربن، از میزان ترد و شکننده بودن فولاد کاهش می یابد. عناصر آلیاژی دیگری مانند نیکل و کروم در میزان مقاومت به خستگی تاثیرگذار هستند. یکی از مهم ترین عواملی که می تواند خاصیت خستگی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، وجود عیوب سطحی مانند ترک ها و تخلخل است.

بررسی خاصیت برجهندگی در فولاد

به توانایی فولاد در جذب و ذخیره انرژی مکانیکی و سپس بازگرداندن بخشی از آن هنگام تخلیه بار خاصیت برجهندگی گویند. در واقع در این حالت فولاد با اعمال نیروی وارده به آن، تغییر شکل الاستیک داده و سپس با حذف نیروی وارده، انرژی آزاد می کند و به حالت اول خود باز میگردد.

  • آزمایشی که برای سنجش برجهندگی در فولاد به کار می رود، تست ضربه می باشد.
  • واحد اندازه‌گیری برای سنجش برجهندگی فولاد، ژول بر متر مربع (J/m²) می باشد.
  • با کاهش میزان کربن، میزان انعطاف و الاستیسیته بودن فولاد افزایش یافته و به تبع آن، خاصیت برجهندگی افزایش میابد. عناصر آلیاژی دیگر مانند منگنز، نیکل و کروم بر خاصیت برجهندگی فولاد تاثیر می گذارند. علاوه بر این، فرآیندهایی مانند آنیل کردن می‌توانند برجهندگی را افزایش دهند. از این خاصیت در فولاد، در تمام اجزای صنعتی سیستم های ارتعاشی، در ساخت فنرها، سیستم تعلیق و.... استفاده می کنند.

معرفی خاصیت خزش در فولاد

خاصیت خزش، بیانگر آن دسته از مواد هستند که تحت تاثیر فشار خارجی، تمایل دارند تا به آهستگی به تغییر شکل دائمی ادامه دهند. این تغییر شکل به دلیل قرار گرفتن ماده تحت اثر تنش های بزرگ و در دمای بالا، طی یک بازه زمانی طولانی مدت به وجود می آید.

  • آزمایشی که برای سنجش خاصیت خزش در فولاد به کار می رود، تست خزش می باشد.
  • واحد اندازه‌گیری برای سنجش خزش فولاد، درصد تغییر شکل در طول زمان است.
  • درجه حرارت بر خاصیت خزش بسیار اثرگذار است به طوری که با افزایش دما، نرخ خزش افزایش می‌یابد و بالعکس. البته عناصر آلیاژی مانند مولیبدن، وانادیوم و تنگستن می‌توانند مقاومت فولاد را در برابر خزش را افزایش دهند. خاصیت خزش در ساخت موتورهای جت و موشک های فضاپیما، توربین های گازی و مبدل‌های حرارتی بسیار کاربردی هستند

خاصیت چکش خواری در فولاد

به توانایی فولاد در تغییر شکل دائمی بدون شکستن تحت تنش کششی و نیروهای وارده، خاصیت چکش خواری گویند. به بیانی دیگر، چکش خواری نشان می دهد که ماده تحت تنش، تغییر شکل دائمی دارد بدون آن که شکستی در آن صورت بپذیرد. خاصیت چکش خواری اغلب به شکل توانایی کشش مواد و تبدیل به سیم های نازک نیز شناخته می شود و در یک دسته بندی قرار می گیرد.

  • آزمایشی که برای سنجش خاصیت چکش خواری در فولاد به کار می رود، تست چکش کاری می باشد.
  • واحد اندازه‌گیری برای سنجش خزش فولاد، درصد ازدیاد طول ماده است.
  • دما یکی از اصلی ترین عوامل تاثیر گذار در این خاصیت می باشد؛ به این شکل که با افزایش دما، شکل پذیری مواد افزایش میابد. میزان کربن نیز صد البته تاثیرات خود را در میزان چکش خواری می گذارد؛ به طوری که با کاهش میزان کربن، میزان چکش خواری افزایش میابد. خاصیت چکش خواری در ساخت انواع سیم و کابل، ورق های فولادی و ساخت انواع لوله از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار است.

جمع بندی

در این دو سری محتوا، سعی داشتیم تا خواص مکانیکی مواد را به ساده ترین حالت ممکن آموزش دهیم. تمامی این موارد در خلق محصولات شرکت سافا، اثرگذار هستند و به همین دلیل نیاز به داشتن تسلطی جامع و کامل بر مفاهیم اساسی علوم متالورژی امری ضروری است. متخصصین ما در سافا، با بهره‌گیری از جدیدترین متدهای روز در علوم مواد و متالورژی، طیف گسترده‌ای از محصولات فولادی، با خواص مکانیکی بهینه را برای کاربردهای مختلف تولید می‌کنند. ما متعهد به ارائه فولادی با کیفیت بالا و قابل اعتماد به مشتریان خود هستیم تا به آنها در ساخت سازه‌های ایمن، بادوام و ماندگار کمک کنیم.

هنگام خرید فولاد به چه پارامترهایی باید توجه کنیم؟ (قسمت 1)

 

صنایع تولید محصولات فولادی یکی از اساسی ترین ستون های صنعت کشورمان ایران می باشند که در هر لحظه در حال تولید محصولات متنوع در حجم های بسیار بالا هستند. فولادی که طی مراحل مختلفی آماده‌ی استفاده و بهره وری می‌شوند، همواره باید در طی فرایندهای مختلفی مورد تست و بررسی قرار بگیرند تا بتوان از آن ها در عظیم ترین سازه های صنعتی، ماشین آلات پیچیده و حتی ابزارهای ظریف و دقیق استفاده کرد. تست و بررسی میزان کارآمد بودن فولاد برای بکارگیری در امور مختلف، با بررسی خواص مکانیکی فولاد امکان پذیر می باشد. در حقیقت خواص مکانیکی ماده، بیانگر رفتار و واکنش آن ماده بر اثر نیروی محرک خارجی که در اصطلاح به آن بار گفته می شود، است.

حال اگر یک کسب و کار بخواهد برای امور خود سفارش فولاد داشته باشد، بایستی به یک سری پارامتر در رابطه با خواص مکانیکی فولاد توجه ویژه ای داشته باشد تا بتواند با توجه به نیاز کسب و کار خود، فولاد ایده آل و مورد نیاز را تهیه نماید. در جدیدترین محتوای سافا، همراه ما باشید تا به معرفی و بررسی خواص مکانیکی فولاد بپردازیم و با عمیق شدن در مفهوم خواص مکانیکی فولاد، به درک کاملی از ساختار یک فولاد با کیفیت و قابل اتکا برسیم.

استحکام کششی در فولاد چیست؟

استحکام کششی در حقیقت به مقاومت فولاد در برابر نیروی کشش می گویند. به عبارتی دیگر، استحکام کششی به معنای حداکثر نیروی کششی است که یک فلز می‌تواند بدون آسیب‌دیدگی تحمل کند. به بیانی ساده تر، به حداکثر نیروی کششی وارد شده توسط یک محرکی که فلز فولاد را تا مرز شکستگی می برد اما فولاد همچنان می تواند ساختار خود را حفظ کند، استحکام کششی در فولاد می نامند. یکی از اساسی ترین ویژگی هایی که اسکلت بندی و ساختار یک سازه برای تحمل وزن های سنگین باید داشته باشد، استحکام کششی است. استحکام کششی در سازه هایی نظیر پل ها، ساختمان‌ها، جرثقیل‌ها و...فوق العاده حائز اهمیت می باشد.

سایر اطلاعات مربوط به استحکام کششی عبارتند از:

  • آزمایشی که برای سنجش استحکام کششی در فولاد به کار می رود، تست کشش می باشد.
  • واحد اندازه‌گیری استحکام کششی مگاپاسکال (MPa) یا پوند بر اینچ مربع (psi) می باشد.
  • عوامل موثر در میزان استحکام کششی در فولاد به این صورت است که با افزایش کربن، استحکام کششی افزایش می‌یابد و بالعکس. البته لازم به ذکر است که عناصر آلیاژی مانند منگنز، کروم و مولیبدن می‌توانند استحکام کششی را افزایش دهند. علاوه بر این برخی از فرایندها از جمله عملیات های حرارتی مانند آبکاری و تمپر، در افزایش و یا کاهش استحکام کششی موثرند.

معرفی استحکام تسلیم در فولاد

استحکام تسلیم فولاد در حقیقت نقطه ای است، که در آن فولاد توسط اعمال نیرو، شروع به تغییر شکل دائمی می کند به طوری که دیگر قادر به بازگشت به شرایط اولیه ی خود نیست. به عبارتی دیگر، تنشی که در آن فولاد شروع به تغییر شکل می کند به گونه ای که دیگر امکان بازگشت به حالت اولیه ی خود را ندارد، استحکام تسلیم فولاد نامیده می شود. این خاصیت برای قطعاتی که باید در برابر تغییر شکل تحت بارگذاری‌های مداوم مقاومت کنند بسیار حیاتی است. به طور مثال، استحکام تسلیم در انواع شفت‌ها، میلگردها و تیرها فوق العاده مهم است.

سایر اطلاعات مربوط به استحکام تسلیم عبارتند از:

  • آزمایشی که برای سنجش استحکام تسلیم در فولاد به کار می رود، تست کشش می باشد.
  • واحد اندازه‌گیری استحکام تسلیم مگاپاسکال یا پوند بر اینچ مربع است.
  • همانند استحکام کششی، برای استحکام تسلیم نیز، مواردی همچون کربن، منگنز، کروم و مولیبدن تاثیر گذار هستند. فرآیندهای آبکاری و تمپر هم می‌توانند استحکام تسلیم را تغییر دهند.

بررسی خاصیت چقرمگی در فولاد

به توانایی فولاد در جذب انرژی بدون تغییر شکل پلاستیک (دائمی) یا شکستگی را چقرمگی گویند. به عبارتی دیگر به حداکثر میزان تحمل و مقاومت فولاد در برابر شکست یا هرگونه تغییر شکل دائمی را چقرمگی فولاد می نامند. این خاصیت برای قطعاتی که باید در برابر انواع ضربه و شوک های ناگهانی مقاوم باشند، فوق العاده حیاتی است. در مواردی مانند بدنه خودروهای ضد گلوله، ساخت سپر ضربه گیر و لوازم محافظتی و... پرکاربرد است.

سایر اطلاعات مربوط به چقرمگی عبارتند از:

  • آزمایشی که برای سنجش چقرمگی در فولاد به کار می رود، تست ضربه می باشد.
  • واحد اندازه‌گیری چقرمگی مگاپاسکال ژول (J) است.
  • چقرمگی به عوامل مختلفی مثل دمای محیط، میزان سرعت نیروی وارده بستگی دارد و با تغییر در میزان هرکدام از آن‌ها، چقرمگی نیز تغییر می‌کند. علاوه بر این، میزان کربن بکار رفته در فولاد نیز به عنوان یک عامل کلیدی و تاثیر گذار نیز شناخته می شود.

معرفی خاصیت سختی در فولاد

قابلیت سختی فولاد، به مقاومت فولاد در برابر هرگونه تغییر شکل پلاستیک و دائمی که غالبا به صورت نفوذ و خراشیدگی رخ می دهد، می‌گویند. در واقع، به حداکثر توان فولاد در دفع نیرویی که منجر به خراشیدگی و نفوذ می شود، سختی می گویند. این خاصیت برای ابزارهایی که باید مواد سخت و مقاوم را برش یا شکل دهند، بسیار حائز اهمیت می باشد. در مواردی مانند مته‌های صنعتی، چاقوها و ریل‌های قطار، قابلیت سختی فولاد بسیار ضروری و مهم می باشد.

  • آزمایشاتی که برای سنجش سختی در فولاد به کار می رود، تست های برینل، راکول و ویکرز می باشد.
  • واحد اندازه‌گیری برای سنجش سختی، واحدهای برینل (HB)، راکول (HR) و ویکرز (HV) می باشد.
  • یکی از مهم ترین عوامل موثر در قابلیت سختی فولاد، میزان کربن موجود در فولاد بوده که رابطه ی مستقیمی با میزان سختی فولاد دارد؛ به طوری که با افزایش کربن، میزان سختی فولاد افزایش و با کاهش میزان کربن، میزان سختی فولاد کاهش میابد. البته فرایندهای آبکاری و تمپر کردن به افزایش میزان سختی فولاد، کمک شایانی می کنند.

جمع بندی

تا به اینجای کار به بررسی چهار مورد از خواص مکانیکی فولاد پرداختیم اما این موارد تنها بخشی از خواص مکانیکی فولاد بودند. پیشنهاد می کنیم که محتوای دوم را نیز، که در رابطه با خواص مکانیکی فولاد می باشد، در وبسایت سافا مطالعه کنید تا بتوانید با ارزیابی صحیح، فولادی منطبق با نیاز کسب و کارتان را خریداری نمایید.

تفاوت فولاد st37 و st22 چیست و هر کدام چه کاربردی دارند؟

 

امروزه در صنایع مختلفی نظیر ساخت سازه های صنعتی و غیر صنعتی، تولید کننده ها و کارخانجات تولید قطعات و لوازم مربوط به خودرو، از فولاد با درصد ترکیبات مختلفی استفاده می شود. این موضوع که برای هر محصول باید از چه مدل فولادی استفاده شود، تا آن محصول مطابق با نوع کاربردی که دارد، با کیفیت، مقاوم و مستحکم باشد، شاید یکی از مهم ترین چالش هایی است که در صنعت تولید فولاد باید به آن همواره توجه ویژه ای شود.

دو مورد از پرکاربردترین و مهم ترین فولادهایی که در صنایع مختلف استفاده می شوند، فولادهای st37 و st22 هستند. هر یک از این دو فولاد، دارای خواص فیزیکی و مکانیکی ویژه ای هستند که باعث می شود هر یک از آن ها کاربردی خاص و منحصر به فرد داشته باشد. در جدید ترین مقاله سافا، همراه ما باشید تا به بررسی تفاوت ها و شباهت های بین فولاد st37 و st22 و کاربردهای آنها بپردازیم.

 

فولاد و تاثیرات کربن در خواص فیزیکی و مکانیکی آن

خواص فیزیکی و مکانیکی فولاد توسط کربن تا حد بسیار زیادی کنترل می شود. اگر میزان کربن موجود در فولاد کم باشد، فولاد نرم تر بوده و استحکام پایین تری خواهد داشت. از طرفی دیگر، اگر میزان کربن بالا برود، استحکام فولاد افزایش یافته و انعطاف آن کاهش خواهد یافت. فولادها به طور کلی به سه دسته تقسیم بندی می شوند:

  • فولادهای کم کربن: فولادهایی که درصد کربن آن ها کمتر از 0.2 درصد می باشد، در این دسته قرار می گیرند.
  • فولاد کربن متوسط (میان کربن): فولادهایی که درصد کربن آن ها بین 0.2 تا 0.5 درصد می باشد در این دسته قرار می گیرند.
  • فولادهای پر کربن: این نوع فولاد، درصد کربنی بیش از 0.5 درصد دارد و استحکام بالاتری نسبت به سایر فولادها دارند.

 

حال به معرفی و بررسی دو  فولاد st37 و st22  می پردازیم:

 

فولاد st37 چه نوع فولادی است؟

فولاد st37، یکی از معروف ترین و پرکاربردترین فولادهایی است که در حال حاضر تولیدو استفاده می شود. این فولاد در درسته فولاد ساختمانی (فولاد نرمه یا فولاد کم کربن) و در زیر مجموعه فولادهای غیر آلیاژی قرار می گیرد. این فولاد به دلیل دارا بودن خواص مکانیکی عالی، استحکام بالا، سهولت در فرایند جوشکاری، ماشین کاری و صد البته قیمت مناسبی که دارد، گزینه ای ایده آل برای طیف گسترده ای از کاربردها است.

به طور مثال، از فولاد st37، در اموری نظیر صنایع ساختمان سازی و تولید و ساخت مقاطع فولادی مانند تیرآهن، لوله داربستی، انواع پروفیل، نبشی، قوطی آهن و … کاربرد بسیاری دارد. کارخانه سافا به عنوان یکی از بزرگترین مراکز تولید کننده انواع پروفیل سنگین، پروفیل سبک، لوله پروفیل، قوطی پروفیل و انواع قوطی های آهنی مناسب ساخت سازه های گلخانه ای، در ایران می باشد که تمامی محصولات خود را با بالاترین کیفیت و استانداردهای جهانی JIS و DIN تولید می‌کند. در تمامی محصولات سافا، از فولاد st37 استفاده می شود که با توجه به نوع محصولات و کاربردی که دارند، این فولاد، بهترین گزینه برای ساخت محصولاتی با دوام، مستحکم و ماندگار می باشد.

معرفی کامل فولاد st22

فولاد st22 هم مانند فولاد st37 کاربردهای فراوانی دارد اما تفاوت های اساسی در میزان ترکیبات شیمیایی آن مخصوصا در میزان کربن، باعث شده تا فولاد st22 خواص مکانیکی و فیزیکی متفاوتی داشته باشد. به همین دلیل، برای این نوع فولاد، کاربردهای متفاوتی وجود دارد. به طور کلی، فولاد st22 میزان کربن کمتری، نسبت به فولاد st37 دارد و به دلیل قیمت پایین تر و انعطاف پذیری بیشتری که نسبت به فولاد st37 دارد، در مواردی مثل ساخت مخزن که به استحکام فوق العاده بالا نیازی نیست، مورد استفاده قرار می گیرد.

 

نگاهی به ترکیبات شیمیایی فولاد st37

در ترکیبات فولاد st37، مقادیر چشمگیری از عناصر کربن (C)، منگنز (Mn)، سیلیکون (Si) و درصد اندکی از سایر عناصر، مانند فسفر (P) و گوگرد (S) و ... استفاده می شود. به طور کلی، مشخصات ترکیبات فولاد st37 طبق استانداردهای اروپا (استانداردهای DIN آلمان) به شرح زیر می باشند:

  • کربن (C): 0.12 تا 0.17 درصد
  • منگنز (Mn): 0.40 تا 0.60 درصد
  • سیلیکون (Si): 0.15 تا 0.35 درصد
  • فسفر (P): حداکثر 0.04 درصد
  • گوگرد (S): حداکثر 0.05 درصد
  • مس (Cu): حداکثر 0.40 درصد
  • نیکل (Ni): حداکثر 0.40 درصد
  • کروم (Cr): حداکثر 0.15 درصد
  • مولیبدن (Mo): حداکثر 0.06 درصد
  • وانادیوم (V): حداکثر 0.015 درصد
  • آلومینیوم (Al): حداکثر 0.06 درصد

اعداد فوق، محدوده های تقریبی هستند و مقادیر دقیق می تواند با توجه به استانداردهای مورد استفاده و خواسته های تولید کننده فولاد متفاوت باشد. ما در سافا، با توجه به نیاز مشتریان و آن چیزی که مد نظر و مورد قبول آن ها است و با رعایت استانداردهای جهانی، محصولاتی با کیفیت، تولید می‌کنیم.

 

نگاهی به ترکیبات شیمیایی فولاد st22

در ترکیبات فولاد st22، مقدار قابل توجهی عنصر کربن، منگنز، سیلیکون و درصد ناچیزی از سایر عناصر مانند فسفر و گوگرد و ... استفاده می شود. به طور کلی، مشخصات ترکیبات فولاد st22 طبق استانداردهای DIN اروپا، به شرح زیر می‌باشند:

  • کربن (C): 0.10 تا 0.15 درصد
  • منگنز (Mn): 0.40 تا 0.60 درصد
  • سیلیکون (Si): 0.15 تا 0.35 درصد
  • فسفر (P): حداکثر 0.04 درصد
  • گوگرد (S): حداکثر 0.05 درصد
  • مس (Cu): حداکثر 0.40 درصد
  • نیکل (Ni): حداکثر 0.40 درصد
  • کروم (Cr): حداکثر 0.15 درصد
  • مولیبدن (Mo): حداکثر 0.06 درصد
  • وانادیوم (V): حداکثر 0.015 درصد
  • آلومینیوم (Al): حداکثر 0.06 درصد

اعداد ارائه شده در بالا، محدوده های تقریبی هستند و مقادیر دقیق می تواند با توجه به استانداردهای DIS، JIS و... که توسط تولید کننده فولاد بکار می رود، متفاوت باشد.

با توجه به آمار و ارقام فوق، کاملا مشخص است که مقادیر کربن در فولاد st22 کمتر از فولاد st37 است. بنابراین فولاد st37 استحکام بیشتری نسبت به فولاد st22 دارد. تفاوت در میزان کربن بکار رفته شده در هر یک از این دو نوع فولاد، منجر به شکل گیری خواص مکانیکی متفاوت و در نهایت، کاربردهای مجزا برای هریک شده است.

 

مقایسه خواص مکانیکی فولاد st37 با فولاد st22

حال برای بررسی این موضوع که کدام فولاد به چه منظوری استفاده می شود، بهتر است ابتدا خواص مکانیکی هر یک را بررسی کنیم. برای بررسی خواص مکانیکی مواد، معمولا پارامترهای استحکام (Strength) و چقرمگی ((Toughness و... برای آن ماده مورد بررسی قرار می گیرد. مقایسه‌ی خواص مکانیکی کلیدی بین دو فولاد st37 و st22 به شرح زیر است:

استحکام کششی (Tensile Strength)

  • فولاد st37: 370 تا 470 مگاپاسکال
  • فولاد st22: 220 تا 320 مگاپاسکال

همانطور که مشاهده می کنید، فولاد st37 به طور قابل توجهی از استحکام کششی بالاتری نسبت به فولاد st22 برخوردار است. این به این معنی است که فولاد st37 می تواند تنش بیشتری را قبل از شکسته شدن، تحمل کند.

مقاومت تسلیم (Yield Stress)

  • فولاد st37: 240 تا 370 مگاپاسکال
  • فولاد st22: 180 تا 280 مگاپاسکال

فولاد st37 در مقایسه با فولاد st22، مقاومت تسلیم بالاتری نیز دارد. این به این معنی است که فولاد st37 می تواند در برابر تغییر شکل دائمی، تنش بیشتری را تحمل کند.

چقرمگی (Toughness)

  • فولاد st37: 28 ژول بر متر مربع
  • فولاد st22: 26 ژول بر متر مربع

چقرمگی نیز معیاری از چقرمگی یا قابلیت جذب انرژی فولاد قبل از شکستن است. در این مورد نیز، تفاوتی قابل توجه بین دو نوع فولاد وجود دارد.

سختی (Hardness)

  • فولاد st37: 130 تا 160 برینل
  • فولاد st22: 110 تا 140 برینل

سختی معیاری از مقاومت فولاد در برابر نفوذ اشیا سخت تر است. فولاد st37 به دلیل برخورداری از مقادیر بیشتر کربن، از سختی بالاتری نسبت به فولاد st22 برخوردار است.

مقاومت به ضربه (Impact Test)

  • فولاد st37: 5 تا 10 ژول بر سانتی متر مربع
  • فولاد st22: 4 تا 8 ژول بر سانتی متر مربع

مقاومت به ضربه، معیاری از توانایی فولاد در جذب انرژی قبل از شکستن تحت ضربه ناگهانی است. در این مورد نیز، فولاد st37 به دلیل تراکم حجم کربن، از مقاومت به ضربه بالاتری نسبت به فولاد st22 برخوردار است.

مقاومت به خستگی (Fatigue)

  • فولاد st37: 100 تا 150 مگاپاسکال
  • فولاد st22: 90 تا 140 مگاپاسکال

مقاومت به خستگی، معیاری از توانایی فولاد در تحمل تنش های متناوب، بدون شکستن است. در این مورد، تفاوت قابل توجهی بین دو نوع فولاد وجود ندارد.

قابلیت جوشکاری (Welding)

  • فولاد st37: خوب
  • فولاد st22: بهتر

هر دو نوع فولاد st37 و st22 قابلیت جوشکاری خوبی دارند. با این حال، فولاد st22 به دلیل اینکه میزان کربن کمتری دارد، قابلیت جوشکاری بهتری نسبت به فولاد st37 دارد.

 

کاربردهای فولاد st37 و st22

فولاد st37 به دلیل استحکام و سختی بیشتر، برای مواردی که در آن به مقاومت بالای فولاد نیاز است، فوق العاده مناسب و کارآمد است. از جمله کاربردهای اساسی فولاد st37 می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده در ساخت سازه های بزرگ
  • ساخت انواع پل ها
  • ماشین آلات بزرگ صنعتی
  • تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی
  • ریل قطار، مترو  و کلیسه خطوط راه آهن

فولاد st22 به دلیل قابلیت جوشکاری و ماشینکاری بهتر و قیمت پایین تر، برای کاربردهایی که به استحکام فوق العاده بالایی نیاز ندارند و بیشتر شکل پذیری و  جوشکاری مهم تر است، فوق العاده پرکاربرد و مناسب است. از جمله کاربردهای فولاد st22 می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده در مصارف ساختمان سازی
  • ساخت انواع مخازن
  • ساخت لوله ها
  • ورق های فلزی
  • ساخت قطعات بدنه خودرو

 

انتخاب نوع مناسب فولاد

انتخاب نوع مناسب فولاد برای هر پروژه به عوامل مختلفی از جمله نیازهای مکانیکی پروژه، بودجه و حتی شرایط محیطی پروژه بستگی دارد. به طور کلی، فولاد st37 برای کاربردهایی که به مقاومت بالایی نیاز دارند مناسب تر است، در حالی که فولاد st22 برای کاربردهایی که به قیمت پایین تر و قابلیت جوشکاری بهتر نیاز دارند مناسب تر است.

فولاد st37 و st22 دو نوع فولاد پرکاربرد در صنایع مختلف هستند. هر کدام از این فولادها دارای خواص مکانیکی و کاربردهای خاص خود هستند. انتخاب نوع مناسب فولاد برای هر پروژه از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با توجه به نیازهای پروژه، بودجه و شرایط محیطی انجام شود.

گشایش اعتبار اسنادی یا LC در شرکت سافا

 

اگر اهل تجارت و معامله هستید احتمالا با عبارت اعتبار اسنادی یا Letter of Credit که اختصارا با نام LC نیز شهرت دارد آشنایی دارید. شاید بتوان چنین ادعایی کرد که یکی از اصلی ترین نگرانی های افرادی که قصد خرید و فروش را دارند و یا در حال مذاکره برای انجام یک معاملات کلان و غیر کلان تجاری هستند، این است که مبلغ قید شده در قرار داد، سر موعد مقرر به حسابی که معرفی کرده اند واریز شود. در چنین شرایطی که افراد اطمینان خاطر ندارند، شبکه بانکی جهانی وارد عمل شده و نقشی تحت عنوان نمایندگان مالی هر دو طرف قرارداد و مذاکره را ایفا می کنند.

اعتبار اسنادی از جمله مهم ترین خدمات بانکی است که ریسک معاملات بین المللی و داخلی را به طرز قابل قبولی کاهش می دهد. در حقیقت LC اسنادی است که توسط موسسات مالی و بانک ها برای افراد (حقیقی و حقوقی) صادر می کند تا به طرف مقابل آن‌ها در معامله تعهدی بدهند که مبلغ توافقی را در موعد مقرر پرداخت نمایند. اهمیت این اسناد زمانی بیشتر می شود که خریدار بخواهد از کشور خودش با فردی در کشور دیگر معامله تجاری انجام دهد. در چنین مواقعی بانک به عنوان یک واسطی امن و مطمئن وارد می شود و با ارائه اعتبار اسنادی به فروشنده تعهد می دهد که خریدار، مبلغ معین شده را در موعد مقرر پرداخت می نماید و اگر در هر صورتی خریدار نتوانست مبلغ مورد توافق طرفین رد در موعد مورد نظر پرداخت کند، بانک موظف است که این هزینه را پرداخت نماید.

بانکی که می خواهد  گشایش LC به راه بیندازد برای جلوگیری از هرگونه مشکل و اتفاقی، ابتدا به تحقیقات لازم را انجام می دهد تا از قدرت توان پرداختی درخواست کننده مطمئن شود. مواردی مثل حساب مالی قدرتمند و وثیقه کافی و سوابق اعتبار مالی درخشان می تواند این اطمینان خاطر را به بانک بدهد که درخواست کننده مطمئن بوده و بانک می تواند متعهد به پرداخت به موقع شخص درخواست کننده شود.

حال پس از بررسی مفهوم LC بیایید به شرکت سافا برویم، جایی که فرصتی طلایی در انتظار شما است!

شرایط گشایش LC در شرکت سافا

  1. ارسال لیست سفارش از طرف خریدار به شرکت سافا
  2. ارسال پیش فاکتور از طرف شرکت سافا به خریدار
  3. درخواست گشایش اعتبار از سمت خریدار به بانک گشاینده
  4. گشایش اعتبار از سمت بانک گشاینده به بانک معامله کننده
  5. ابلاغ گشایش از سمت بانک معامله کننده به شرکت سافا
  6. ارسال کد سپام از بانک گشاینده به بانک معامله کننده
  7. استعلام کد سپام از طرف بانک معامله کننده به بانک گشاینده
  8. حمل بار از سافا به خریدار
  9. ارائه اسناد حمل از طرف شرکت سافا به بانک معامله کننده
  10. ارسال اسناد حمل از طرف بانک معامله کننده به بانک گشاینده
  11. اعلام وصول اسناد حمل به خریدار از طرف بانک گشاینده
  12. ارائه قبولی اسناد حمل از طرف خریدار به بانک گشاینده
  13. اعلام قبولی اسناد و تعیین سر رسید معامله از طرف بانک گشاینده به بانک معامله کننده
  14. دریافت وجه اعتبار از خریدار به بانک گشاینده
  15. واریز به حساب سافا در سر رسید از طرف بانک معامله کننده

نکته مهم: توجه داشته باشید که کارمزد ماهانه برای خریدار 3% بوده و بازپرداخت از طرف شرکت سافا حداکثر به اندازه زمان مدت توافق اولیه (مثلا 2 ماه) می باشد.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 03134018 تماس حاصل نموده و با کارشناسان فروش مجموعه سافا در ارتباط باشید.

 

 

 

آینده صنایع فولاد: تحولات، چالش ها و فرصت ها

 

امروزه صنایع فولاد در سراسر جهان، به عنوان یکی از پایه های اصلی تمدن نوین جهان امروزی به حساب آمده و نقشی حیاتی و عظیمی در تمام ابعاد جهانِ صنعت، نظیر ساخت و ساز، تشکیل و راه اندازی زیرساخت ها، تولید محصولات صنعتی و غیر صنعتی و هر بعدی که در بازار پر تقاضای امروزه وجود دارد، ایفا می کند. صنایع مرتبط با ساخت و تولید محصولات فلزی و فولادی از گذشته تاکنون همواره با تحولات و چالش های متعددی روبرو بوده است. این تحولات و چالش ها همواره تاثیرات مهمی در جهت رشد و شکوفایی این صنعت کلیدی داشته اند و گاها یک سری عوامل منجر به رشد فزاینده ی این صنعت و سایر صنایع مرتبط در کشور شده‌ است.

میزان رشد صنایع ساخت و تولید محصولات فولادی گاها به گونه ای است که پیشرفت آن، نقش پر رنگی را در میزان رشد اقتصادی و درآمد ملی یک کشور طی بازه زمانی کوتاهی داشته است.

تغییرات در سیستم اقتصاد جهانی، میزان عرضه و تقاضا در کشورهای مختلف، میزان پیشرفت صنایع مختلف کشورها و همینطور عوامل وابسته در تولید محصولات فلزی و فولادی تنها و تنها بخش کوچکی از عوامل مهم در تغییرات و روند پیشرفت صنایع فولادی در طی دهه های اخیر بوده اند. ما در این مقاله قصد داریم که به بررسی آینده صنعت فولاد در سطوح جهانی و کشوری، با تمرکز بر وضعیت فعلی شرایط جهانی پردازیم و ببینیم که چه آینده ای پیش روی صنایع عظیم فولادی است؟ پس با سافا همراه باشید.

 

تحولات صنعت فولاد در طی دهه های اخیر

 

امروزه، صنعت فولاد با رشد تقاضا در بازارهای نوظهور و در حال توسعه، به ویژه در آسیا و آفریقا مواجه است. این تقاضا عمدتاً ناشی از رشد جمعیت، افزایش شهرنشینی و توسعه زیرساخت ها است. از سوی دیگر، نگرانی های زیست محیطی و فشار برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، چالش هایی را برای این صنعت ایجاد کرده است.

صنعت فولاد در طول تاریخ خود شاهد تحولات متعددی بوده است. این تحولات هر کدام به نوعی توانسته اند تاثیرات قابل توجهی روی اقتصاد و میزان رشد صنایع تولید لوازم فولادی بگذارند. این تحولات به صورت کلی، شامل موارد زیر می‌شوند:

تغییر در فرایند ها و روش‌های تولید: با پیشرفت و رشد تکنولوژی های ساخت و تولید در فرایند های تولید فولاد، روش‌های قدیمی و کلاسیک تولید فولاد، به تدریج جای خود را به روش‌های مدرن‌ تر و کارآمد تر مانند کوره‌های بلند، کوره‌های قوس الکتریکی و احیای مستقیم دادند.

افزایش جهانی تقاضا: به طور کلی تقاضای جهانی برای فولاد به طور پیوسته در حال افزایش بوده است و در دهه ی اخیر رشد تصاعدی تقاضای فولاد و محصولات مرتبط با آن را در کشورهای مختلف و مخصوصا کشورهای در حال توسعه شاهد هستیم. دلیل این امر نیز کاملا مشخص است؛ رشد اقتصادی در کشورهای در حال توسعه و افزایش مصرف فولاد در صنایع مختلف از جمله ساخت و ساز، خودروسازی و لوازم خانگی و ... منجر به افزایش نرخ جهانی تقاضای فولاد شده است.

جهانی شدن صنعت: از سال 2010 تا کنون تجارت جهانی فولاد به طور قابل توجهی افزایش یافته است. این امر به دلیل کاهش موانع تجاری و افزایش سرمایه‌گذاری در کشورهای در حال توسعه و کشورهای پیشرفته است.

نوآوری و فناوری: نوآوری‌ها و فناوری‌های جدیدی که به طور مداوم در حال توسعه و پیشرفت هستند تا فرآیند تولید فولاد را کارآمد تر، سازگار با محیط زیست و مقرون به صرفه تر کنند. بنابراین نوآوری و فناوری های روز، عوامل فوق العاده کلیدی در ایجاد تحولات بنیادی در صنایع فولاد می باشند.

 

چالش های صنایع فولاد در سال های دهه های اخیر 

 

همانطور که پیش از این گفتیم، صنعت فولاد امروزه با رشد تقاضا در بازارهای نوظهور و در حال توسعه، به ویژه در آسیا و آفریقا مواجه است. دلایل آن هم رشد جمعیت، افزایش شهرنشینی و توسعه زیرساخت ها است. اما از سوی دیگر، افزایش نرخ تقاضای فولاد، نگرانی هایی در رابطه با سلامت محیط زیست و خطرات زیست محیطی و افزیش میزان انتشار گازهای گلخانه ای، را به همراه داشته که به عنوان چالش های اساسی برای صنعت تولید فولاد ایجاد کرده است. به طور کلی، چالش های متعددی که صنعت فولاد با آن ها روبرو بوده است به شرح زیر می باشد:

رقابت جهانی: رقابت در صنعت فولاد در سطوح کشوری و جهانی بسیار شدید است. در این رقابت ها، آن کشوری برنده است که میزان تولیدات بالایی داشته باشد و توانایی تامین نیازهای کشور خود را داشته باشد و علاوه بر آن، بتواند تقاضای بازارهای بین المللی را نیز داشته باشد. به عبارتی دیگر، میزان خالص درآمدی که یک کشور می تواند از طریق تولیدات صنعت فولاد داشته باشد، شرط اساسی در رقابت آن کشور در سطوح جهانی می باشد.

با توجه به پیشرفت روز افزون کشورهای در حال توسعه، تعداد تولیدکنندگان فولاد در کشورهای مختلف رو به افزایش است. این مورد منجر به افزایش رقابت در این صنعت بوده که یکی از چالش های اساسی در صنایع فولاد شناخته شده است.

نوسانات قیمت مواد اولیه: با توجه به اتفاقات سیاسی و اقتصادی در سرتاسر جهان و همچنین نوساناتی که در بازارهای مالی وجود دارد، قیمت مواد اولیه مورد استفاده در تولید فولاد، مانند سنگ آهن و زغال سنگ و ... همواره در نوسان است. این امر تاثیر مستقیمی بر سودآوری شرکت‌های تولید کننده ی فولاد دارد. نوسانات شدیدی که معمولا به صورت دوره ای رخ می دهند، از بزرگ ترین چالش های صنایع فولادی در طی دهه های اخیر بوده است.

ملاحظات زیست محیطی: شاید بتوان بزرگ ترین چالش هایی که جهان صنعت همواره با آن رو به رو بوده و همچنان با آن دست و پنجه نرم می کند، میزان آلودگی و آلاینده هایی است که توسط کارخانجات و صنایع مختلف تولید می شود. تولید فولاد در اغلب اوقات، اثرات زیست محیطی منفی زیادی مانند آلودگی آب و هوا دارد. بر اساس آمار مشترک انجمن جهانی تولید فولاد و سازمان حفاظت از محیط زیست صنعت فولاد به طور کلی، حدود 7 تا 8 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای مرتبط با انرژی در جهان را به خود اختصاص می دهد.

 

چشم اندازی از آینده صنایع فولاد در جهان 

 

همانطور که گفتیم صنعت فولاد فرصت های طلایی بسیاری در مسیر خود دارد که این موضوع با عوامل مختلفی که پیش تر ذکر کردیم می تواند بسیار بیشتر شود و رشد فوق العاده ای در این صنعت را شاهد باشیم. بر اساس آمار انجمن جهانی تولید فولاد (World Steel Association) که به اختصار WSA نامیده می شود، تقاضای جهانی فولاد در سال 2023 به 1.91 میلیارد تن رسید و پیش بینی می شود تا سال 2025 به 2.01 میلیارد تن برسد. علاوه بر این، منطقه آسیا و اقیانوسیه با 53.5 درصد، بزرگترین مصرف کننده فولاد در جهان است. کشو چین با 1.08 میلیارد تن، بزرگترین تولید کننده فولاد در جهان است. بعد از آن هند با 140 میلیون و 200 هزار تن دومین جایگاه در میان تولید کنندگان فولاد را در سرتاسر جهان دارد. ژاپن و آمریکا و روسیه و کره جنوبی به ترتیب رتبه های سوم تا ششم را به خود اختصصاص دادند.

با توجه به روندهای کنونی، انتظار می‌رود که صنعت فولاد در سال‌های آینده به رشد خود ادامه دهد. تقاضای جهانی برای فولاد همچنان در حال افزایش است و نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید به افزایش کارایی و پایداری صنعت تولید فولاد کمک می‌کنند. با این حال، این صنعت همچنان با چالش‌هایی مانند رقابت جهانی، نوسانات قیمت مواد اولیه و ملاحظات زیست محیطی روبرو خواهد بود و کشورهایی که می خواهند در این صنعت پیشرو باشند باید به دنبال راهکارهایی برای حل این چالش ها نیز باشند.

 

 

آینده ی پیش روی صنایع فولاد در کشور ایران 

 

ایران با داشتن ذخایر عظیم سنگ آهن و موقعیت استراتژیک جغرافیایی، پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به قطب تولید فولاد در منطقه دارد. بنا بر آمار انجمن جهانی فولاد، ایران در سال ۲۰۲۳ جایگاه خود را به عنوان دهمین تولیدکننده فولاد جهان حفظ کرد. تولید فولاد کشور در کل این سال ۳۱ میلیون و ۱۰۰ هزار و در ماه دسامبر2023 مقدار فولاد تولید شده، ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن بود. تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۳، بیش از ۱.۸ برابر بیشتر از سال ۲۰۲۲ بود و تولید فولاد در ایران در سال 2023 میلادی، ۱۲.۱ درصد نسبت به 2022 قبل افزایش داشت. بدون شک ایران یکی از تولید کنندگان قدر در جهان به حساب می آید و به دلیل بهره مندی از منابع غنی و رشد فزاینده ی تکنولوژی صنعت فولاد در ایران، آینده ی درخشانی برای صنایع وابسته به فولاد پیش بینی شده است. بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، ظرفیت تولید فولاد خام در ایران تا سال 1404 به 55 میلیون تن خواهد رسید. علاوه بر این، صنعت فولاد ایران، با رشد 10 درصدی در سال 1402، یکی از سریع ترین نرخ های رشد را در جهان داشته است. با توجه به رشد تقاضای داخلی برای فولاد، افزایش صادرات به کشورهای همسایه و حمایت های دولتی، چشم انداز آینده صنعت فولاد در ایران بسیار روشن و امیدوار کننده است.

در ادامه به برخی از عوامل کلیدی که بر آینده این صنعت در ایران تاثیرگذار خواهند بود اشاره می کنیم:

 

- افزایش سرمایه گذاری در نوسازی و به روز رسانی تکنولوژی های تولید

- تمرکز بر تولید فولاد با ارزش افزوده بالا

- توسعه اکتشاف و استخراج معادن سنگ آهن

- جذب سرمایه گذاری خارجی

- حمایت از تحقیق و توسعه

- رعایت الزامات زیست محیطی

 

درخشش شرکت سافا 

 

شرکت ساخته های فلزی اصفهان (سافا) با 52 سال سابقه ی درخشان در تولید انواع لوله ها مانند لوله پروفیل و لوله داربستی، انواع پروفیل مانند پروفیل سبک و پروفیل سنگین و همچنین انواع قوطی های پروفیل و قوطی آهنی و سایر مقاطع فولادی، یکی از مهمترین تولیدکنندگان محصولات فلزی و فولادی در ایران است. این شرکت با بهره مندی از تکنولوژی های روز دنیا و متخصصان مجرب، محصولاتی با کیفیت بالا و تنوع زیاد به مشتریان خود ارائه می دهد. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی و شناخت محصولات سافا به صفحه محصولات مراجعه فرمایید. ضمنا در نظر داشته باشید که ما یک کاتالوگ جامع نیز برای شما در نظر گرفته ایم که به دو زبان فارسی و انگلیسی طراحی شده اند. شما می توانید با استفاده از کاتالوگ جامع محصولات سافا، به تمام اطلاعات مورد نیازتان دسترسی داشته باشید.

سافا با سیستم مدیریت کیفیت ISO9001:2015، متعهد به ارائه محصولات و خدمات با کیفیت به مشتریان خود است. این شرکت از سال 1351 تاکنون با تمرکز بر نوآوری و مشتری مداری، در تلاش است تا نقشی موثر در پیشرفت صنعت فولاد ایران ایفا کند. شرکت سافا خود را ملزم و متعد می داند تا با توسعه بازار و افزایش سهم بازارهای داخلی و بین المللی، توسعه محصولات تولیدی بر اساس آینده نگری و همچنین حفظ و ارتقا کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده به مشتریان، رضایت مندی و اعتماد مخاطبین خود را به بهترین شکل کسب نماید. از مهم ترین دستاوردهای خانواده سافا، بالا بردن سطح رابطه اثربخش با مشتریان و توانبخشی کسب و کار آن ها و ارائه راهکارهای موثر و روز جهان درحیطه های مورد نیاز مشتریان است.

وزن قوطی پروفیل آهن + محاسبه وزن هر شاخه قوطی پروفیل سافا

 

 

محاسبه وزن قوطی پروفیل

جهت محاسبه وزن هر شاخه قوطی پروفیل سافا فرمول زیر استفاده می‌شود که در این فرمول چگالی آهن برابر با 7.86 در نظر گرفته شده است.

در این فرمول طول شاخه بر حسب متر، ضخامت شاخه بر حسب میلیمتر و طول و عرض مقطع نیز بر حسب میلیمتر می‌باشد که با تقسیم آن ها بر 1000  در نهایت وزن خروجی بر حسب کیلوگرم خواهد بود.

نکته:

برای راحتی بیشتر میتوانید به جدول مندرج در قسمت محصولات قوطی های مربعی شکل و قوطی های مستطیلی شکل مراجعه فرمایید.

در جدول وزن یک متر قوطی با ضخامت مورد نظر را پیدا کرده و در طول شاخه ضرب نمایید.

قوطی پروفیل ها معمولا در شاخه های 6 متری تولید می‌شوند.

برای مثال :

وزن قوطی پروفیل مربعی شکل:

وزن یک شاخه 6 متری قوطی 20*20 ضخامت 2 (1.15*6=6.9) تقریبا برابر با 7 کیلوگرم می‌باشد.

وزن یک شاخه 6 متری قوطی 30*30 ضخامت 2 (1.79*6=10.74) تقریبا برابر با  11کیلوگرم می‌باشد.

وزن یک شاخه 6 متری قوطی 40*40 ضخامت 2 (2.41*6=14.46) تقریبا برابر با 15 کیلوگرم می‌باشد.

 

وزن قوطی پروفیل مستطیلی شکل:

وزن یک شاخه 6 متری قوطی 40*80 ضخامت 2 (3.7*6=22.2) تقریبا برابر با 22 کیلوگرم می‌باشد.

وزن یک شاخه 6 متری قوطی 40*60 ضخامت 2 (3.12*6=18.72) تقریبا برابر با 18.5 کیلوگرم می‌باشد.

وزن یک شاخه 6 متری قوطی 20*40 ضخامت 2 (1.79*6=10.74) تقریبا برابر با 11 کیلوگرم می‌باشد.

عوامل تاثیرگذار بر بازار فولاد در مناطق مختلف جهان

بنا بر پیش بینی انجمن جهانی فولاد، تقاضای جهانی فولاد در سال 2023 میلادی، 2٫3 درصد افزایش سالانه خواهد داشت و میزان تقاضای جهانی آن به یک میلیارد و 822 میلیون و 300 هزار تن خواهد رسید. همچنین پیش بینی انجمن جهانی فولاد از رشد تقاضای فولاد در سال 2024، کمتر از سال 2023 و 1٫7 درصد است.

عوامل تاثیر گذار بر بازار فولاد در سال 2023

 

برنامه چین برای خروج بخش مسکن از رکود

در سال 2022 میلادی چین کمترین رشد اقتصادی را در 10 سال گذشته ثبت کرد، دلیل این اتفاق شیوع کرونا و اعمال قرنطینه های برآمده از آ در سراسر کشور بود. با این حال چین در اواخر این سال محدودیت ها را لغو و یک بسته 16 ماده ای برای حمایت از انبوه سازان این کشور و خروج بخش مسکن از رکود تصویب کرد.

از آنجایی که یک سوم از کل تقاضای چین برای فولاد مربوط به بخش مسکن است رونق ساخت و ساز در این کشور در جایگاه بزرگترین مصرف کننده فولاد جهان، به معنای رونق بازار جهانی فولاد است اما از سوی دیگر رشد اقتصادی در چین در سال جاری و سالهای پیش رو سرعت سالهای پیش از شیوع کووید را نخواهد داشت؛ بنابراین اتخاذ سیاست انبساطی چین به معنای ایجاد یک تحول در بازار جهانی فولاد نیست.

جنگ اوکراین و روسیه

علاوه بر تقاضای چین آنچه در سال جاری میلادی و ادامه آن بر بازار جهانی فولاد تاثیر میگذارد جنگ اوکراین و روسیه است تداوم این جنگ به استمرار کاهش تقاضای اروپا برای فولاد می‌انجامد. همچنین افزون بر دو مورد یاد شده افزایش نرخ بهره در اقتصادهای بزرگ نیز مانع رشد تقاضای جهانی برای انواع کامودیتی از جمله فولاد است.

این کاهش تقاضای جهانی برای فولاد در حالی رقم خورده که تولیدکنندگان بزرگ فولاد جهان با مازاد روبه رو هستند.

مجموع اینها به این معنی است که هر چند تقاضای چین برای فولاد سیر افزایشی پیدا کرده اما کاهش تقاضا از سوی دیگر نقاط جهان رونق بازار آن را دست کم تا پایان جنگ اوکراین و روسیه در ابهام فرو میبرد.

تورم و افزایش نرخ بهره در اقتصادهای بزرگ

 انجمن جهانی فولاد در گزارشی که با عنوان پیش بینی تقاضای فولاد جهان در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ منتشر کرده در این مورد می‌نویسد: پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۲۳ میلادی تقاضای فولاد ۲,۳ درصد بیشتر از سال گذشته باشد و به یک میلیارد و ۸۲۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در کل سال برسد پیش بینی انجمن از تقاضای فولاد در سال ۲۰۲۴ نیز ۱٫۷ درصد بیشتر از سال جاری به میزان یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون تن است.

بنابر گزارش انجمن جهانی فولاد، در سال ۲۰۲۲ پس از گذر از شوک شیوع کرونا جریانی از افزایش تقاضا برای فولاد رقم خورد اما نرخ بالای تورم و افزایش نرخ بهره در اقتصادهای بزرگ حمله روسیه به اوکراین و و تداوم قرنطینه در چین مانع تقویت این جریان شد فعالیتهای مرتبط با بخشهای مصرف کننده فولاد تا اواخر سال ۲۰۲۲ در رکود فرورفت. این امر همراه با تعدیل موجودیها منجر به کاهش تقاضای فولاد پایین از میزان پیش بینی شده شد.

در همین حال در سال ۲۰۲۳ فاکتورهای مثبتی مانند گشایش در اقتصاد ،چین مقاومت اروپا در مواجهه با بحران انرژی و کاهش مشکلات زنجیره تامین امید به رشد تقاضا را زنده میکرد با این حال تورم مستمر و نرخهای بالای بهره بر بیشتر اقتصادهای بزرگ جهان سایه افکنده و مانع افزایش تقاضا برای فولاد در سال ۲۰۲۳ شده اند.

در ادامه پیش بینی میشود تقاضا برای فولاد در سال ۲۰۲۴ از نقاط گوناگون دنیا به غیر از چین افزایشی باشد. در واقع سرمایه گذاری در کربن زدایی و عملکرد اقتصادهای نوظهور پویا به طور فزاینده ای تقاضای جهانی فولاد را تحریک میکند حتی اگر سهم چین در این سال کاهشی باشد. با این حال تورم پایدار همچنان یک ریسک خواهد بود و این پتانسیل را دارد که نرخهای بهره را بالا نگه دارد و مانع افزایش تقاضای فولاد شود.

وضعیت تقاضای فولاد در نقاط مختلف جهان

چین: بهبود ملایم صنعت

در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی تقاضای چین برای فولاد کاهش یافت؛ این اتفاق برآمده از کاهش شدید رشد اقتصادی در چین به دلیل قرنطینههای پیش بینی نشده ای بود که در سراسر کشور برقرار شده بود

همچنین جریان منفی که در سال ۲۰۲۱ در بخش ساخت و ساز چین برقرار بود در ۲۰۲۲ تشدید شد و در پی آن همه شاخصهای کلیدی املاک و مستغلات به شدت سقوط کردند.

در سال ۲۰۲۲ نیز پیریزی پروژه هایی که ساخت آنها به تازگی شروع شده ،بود ۳۹,۴ درصد کاهش یافت و سرمایه گذاری در املاک و مستغلات رشد منفی سالیانه ۱۰ درصدی را تجربه کرد این اتفاق در ۲۵ سال پیش از آن بی سابقه بود.

این جریانهای شدید کاهشی در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ نیز فعالیتهای ساخت و سازی را تحت فشار قرار میدهد اما احتمال یک خیز جزئی در بخش املاک و مستغلات در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ به دلیل اقدامات حمایتی دولت وجود دارد. برای سال ۲۰۲۴ نیز بهبود اوضاع بخش املاک و مستغلات پیشبینی میشود اما این جریان رو به بهبود شیبی ملایم دارد.

همچنین سرمایه گذاری زیر ساختی در چین به لطف حمایت دولتی جهشی ۹,۴ درصدی داشته است اما بخش زیادی از این سرمایه گذاری صرف بخشهایی شده که مصرف فولاد در آنها کمتر است؛ مانند سیستمهای تامین آب مخابرات و حمل و نقل.

در سال ۲۰۲۳ بخش زیرساخت چین میتواند با پروژه هایی که در پایان ۲۰۲۲ آغاز شده اند تقویت شود و هر چند احتمال دارد رشد آنها در ۲۰۲۴ ضعیف باشد اما در سال ۲۰۲۳ هیچ پروژه بزرگ مقیاسی در چین شروع نمی شود.

در سال ۲۰۲۲ عملکرد بخش تولید در چین ضعیف بود، اما صادرات اوضاع به نسبت خوبی داشت. پیش بینی میشود در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ بخش صنعت بهبود ملایمی را همراه با کاهش جریان صادرات تجربه کند.

در سال ۲۰۲۲ تولید خودرو در چین ۳٫۴ درصد افزایش داشت. این رشد بیش از هر چیز برآمده از افزایش ۱۱٫۲ درصدی در جابه جایی مسافران بود. تولید وسایل حمل و نقل تجاری افت ۳۱٫۹ درصدی داشت. همچنین جهش دیگری که در تولید وسایل حمل و نقل در سال ۲۰۲۲ اتفاق افتاد در خودروهایی بود که حرکت آنها با استفاده از انرژی‌های نو انجام میشود در این سال تولید این اقلام ۹۶٫۹ درصدی رشد کرد این رشد برابر با تولید ۷ میلیون و ۶ هزار دستگاه خودرو بود در سال ۲۰۲۲ این خودروها ۲۵,۷ درصدی از کل تولید وسایل حمل و نقل چین سهم داشتند.

پیش بینی میشود در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ صنعت خودروسازی عملکرد به نسبت ضعیف تری داشته باشد چون هیچ محرک جدیدی به این صنعت وارد نشده است. در نهایت پس از کاهش ۳٫۵ درصد تقاضا برای فولاد چین در سال ۲۰۲۲ پیش بینی میشود تقاضا برای این فلز در سال ۲۰۲۳، ۲٫۳ درصد افزایش یابد و در سال ۲۰۲۴ نیز این جریان تغییری نکند.

اقتصادهای پیشرفته گذار از دوره افت تقاضا

در سال ۲۰۲۲ تقاضا برای فولاد در اقتصادهای پیشرفته کاهشی قابل توجه پیدا کرده بود دلیل این اتفاق تنگنای مالی و قیمتهای بالای انرژی .بود. پیش بینی میشود این پس از افت ۶,۲ درصدی در سال ۲۰۲۲ در سال تقاضا ۲۰۲۳، ۱,۳ درصد و در سال ۲۰۲۴، ۳٫۲ درصد رشد یابد.

۲۷۰ کشور عضو اتحادیه اروپا و انگلیس: تاثیر پذیری از جنگ اوکراین و انقباض پولی

به نظر می رسد اقتصاد اتحادیه اروپا بیش از آنچه پیش بینی میشد از بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین تاثیر پذیرد. در حالی که اقتصاد این منطقه در سال ۲۰۲۲ رشد ۳٫۵ درصدی داشت با توجه به رکود فعالیتهای صنعتی به میزان چشمگیری از هزینه‌های بالای انرژی متاثر شدند؛ اتفاقی که کاهش چشمگیر تقاضا برای فولاد را در سال ۲۰۲۲ رقم زد.

در سال ۲۰۲۳ صنعت فولاد اتحادیه اروپا همچنان از جنگ اوکراین و روسیه دیگر مسائل مرتبط با زنجیره تامین و ادامه انقباض پولی متاثر خواهد بود. پیش بینی میشود در سال ۲۰۲۴ تقاضای اتحادیه اروپا برای فولاد افزایش یابد چون احتمال دارد در این سال از اختلالات زنجیره تامین و تاثیرات جنگ روسیه و اوکراین بر تقاضای فولاد کاسته شود با این حال هنوز نمیتوان چشم انداز شفافی از اوضاع این منطقه ارائه کرد

پس از افت ۷,۹ درصدی تقاضای فولاد در سال ۲۰۲۲ پیش بینی میشود در سال ۲۰۲۳ نیز تقاضای این محصول در منطقه یادشده ۴ درصد کاهش یابد اما برای سال ۲۰۲۴، رشد ۰۴ درصدی تقاضا پیش بینی میشود

. امریکا تحت تاثیر افزایش شدید نرخ بهره بانکی اقتصاد آمریکا در روزهای پس از عبور از کووید با افزایش شدید نرخ بهره بانک مرکزی برای غلبه بر تورم مسیر خود را طی کرد. پیش بینی میشود در سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ رشد اقتصادی در این کشور اتفاق بیفتد با این حال ریزش ناشی از ورشکستگی سیلیکون ولی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

با افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا قیمت زمین و مصالح بالا میرود و این امر بر ساخت و ساز به ویژه بر ساخت مسکن تاثیر منفی میگذارد، با این حال در بخش ساخت و ساز غیر مسکونی استمرار بهبود اوضاع پیش بینی میشود

زیر ساخت ها با قوانین جدید از جمله قانون زیرساخت ۲۰۲۱ و قانون کاهش تورم حمایت و پیش بینی میشود تقاضای فولاد از سوی بخش انرژی نیز با توسعه تولید انرژی در آمریکا افزایش یابد.

در همین حال فعالیت بخش تولید آمریکا پس از پایان قرنطینه کاهش پیدا کرده است افزایش قیمتهای خودرو، نرخ بالای بنزین و افزایش نرخهای بهره فشار منفی را بر فروش خودرو در امریکا وارد کرده و فروش خودروهای سبک آمریکایی بیش از هشت درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش داشته است.

پیش بینی میشود با کاهش احتمالی نرخ بهره در سال ۲۰۲۳ فروش این خودروها هشت درصد و در سال ۲۰۲۴ هفت درصد رشد یابد اما حتی با این اوضاع هم میزان فروش از ۹۴ درصد سطح فروش در سال ۲۰۱۹ فراتر نمی رود.

در نهایت پیش بینی میشود تقاضای فولاد در امریکا پس از کاهش ۲٫۶ درصدی در سال ۲۰۲۲، رشد ۱٫۳ درصدی را در سال ۲۰۲۳ و ۲٫۵ درصدی را در سال ۲۰۲۴ تجربه کند

ژاپن روند افزایشی تقاضا

تقاضای فولاد در ژاپن به دلیل ضف تولید و ذخیره سازی در سال ۲۰۲۲ میلادی کم شد در حالی که پیش بینی می شود ضعف اقتصاد جهانی بر تقاضای فولاد در سال ۲۰۲۳ سنگینی کند و آن را کاهش دهد اما در مورد ژاپن چون اقتصادی با عرضه محدود است تاثیر این موضوع بر اقتصاد آن نمیتواند چشمگیر باشد.

در سال ۲۰۲۲ بخش ساخت و ساز در این کشور به لطف ساخت انواع ساختمان رشد مثبتی داشت. پیش بینی میشود ساخت و ساز در ژاپن به دلیل پروژه های عمرانی که به پشتوانه طرح بنیادی استقامت ملی، بهبود سرمایه گذاری و انبارهای جدید و تجهیزات لاجستیک پیش میرود توسعه یابد با این حال کمبود نیروی کار همچنان فعالیت های ساخت و سازی را در تنگنا قرار میدهد

در پی رفع تدریجی محدودیتهای عرضه ای در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ تولید در بخش ماشینهای صنعتی و خودروها رشد خواهد داشت.

پس از افت ۴٫۲ درصدی تقاضا برای فولاد در سال ۲۰۲۲ پیش بینی میشود تقاضا برای این محصول در سال ۲۰۲۳ چهار درصد و در سال ۲۰۲۴ ۱٫۲ درصد افزایش یابد.

کره جنوبی رشد تقاضای فولاد

در سال ۲۰۲۲ تقاضا برای فولاد در کره به دلیل کاهش سرمایه گذاری در تجهیزات و فعالیتهای ساخت و سازی به میزان قابل توجهی افت کرد آنچه بیشتر از هر چیز اسباب این امر را فراهم آورد خرابیهای برآمده از سیل در

کارخانه های پوهانگ بود. در سال ۲۰۲۳ سرمایه گذاری در حوزه تجهیزات و ساخت و ساز همچنان کساد خواهد بود و

صادرات نیز از تضعیف اقتصاد جهانی متضرر خواهد شد. تولید خودرو در سال ۲۰۲۲ به پشتوانه تسهیل تنگناهای زنجیره تامین و حجم بالای صادرات رو به بهبود بود و پیش بینی میشود در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ نیز رشد معتدلی داشته باشد همچنین انتظار میرود تولید در بخشهای دیگر در سطوحی کمتر از سطوح پیش از شیوع کووید باقی بماند.

افزون بر اینها پیش بینی میشود بخش کشتی سازی، تقاضا برای فولاد را در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ کم وبیش بهبود بخشد و پس از افت ۸,۶ درصدی تقاضای فولاد در کره در سال ۲۰۲۲ تقاضا برای این محصول در سال ۲۰۲۳، ۲,۹ درصد و در سال ۲۰۲۴، دو درصد رشد کند.

اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه به استثنای چین

 میزان تقاضای فولاد در اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه متفاوت از یکدیگر است و در کشورهای در حال توسعه به غیر از چین مقاومتی بیشتر از هر نقطه دیگر به چشم میخورد پس از کاهش ۳ درصدی تقاضا در سال ۲۰۲۲، تقاضا برای فولاد در اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه به غیر از چین در سال ۲۰۲۳، رشد ۳۶ درصدی و در سال ۲۰۲۴ رشد ۳٫۹ درصدی خواهد داشت.

هند در نقطه ای روشن

هند در صنعت جهانی فولاد در سال ۲۰۲۲ نقطه ای روشن به شمار می.آمد اقتصاد هند با مدیریت درست تورم در مسیر رشد قرار دارد همچنین این کشور به لطف هزینه سنگینی که دولت خرج زیر ساختها کرده از سهم فزاینده ای در سرمایه گذاری در تولید ناخالص داخلی برخوردار است.

پیش بینی میشود بخش مسکن هند نیز به پشتوانه پروژه های ساخت مسکنهای ارزان قیمت و تقاضای شهری رشد داشته باشد سرمایه گذاری بخش خصوصی نیز به لطف طرحهای تولیدی و سرمایه گذاری در حال رشد است. همچنین پیش بینی میشود بخش کالاهای سرمایه ای از سرمایه گذاری در زیر ساختهای مرتبط با انرژیهای تجدید پذیر تاثیر پذیرد. علاوه بر این انتظار می رود خودروسازی و تولید کالاهای مصرفی با دوام بالا رشد داشته باشد. تقاضای فولاد در هند پس از رشد ۸,۲ درصدی در سال ،۲۰۲۲ رشد ۷,۳ درصدی در سال ۲۰۲۳ و رشد ۶,۲ درصدی در سال ۲۰۲۴ را تجربه خواهد کرد.

 

آسه آن: پروژههای مهم منطقه ای برای افزایش تقاضای فولاد

احیای توریسم به ویژه پس از اینکه درهای چین به روز جهان باز شد و از سرگیری پروژههای ساخت و سازی به تاخیر افتاده رشد تقاضای فولاد در منطقه آسه آن را به حالت عادی برگرداند با این حال از پایان سال ۲۰۲۲ تقاضای این منطقه به دلیل تضعیف اقتصاد جهان کاهش یافته است.

پروژه های مهم منطقه آسه آن که سبب افزایش تقاضای فولاد این منطقه میشوند شامل این موارد است پروژه شهر جدید سرمایه در اندونزی پروژه های خط آهن راه دور در فیلیپین و توسعه حمل و نقل و زیرساختهای صنعتی در ویتنام پیش بینی میشود تقاضای فولاد در این منطقه پس از افت ۳ درصدی در سال ۲۰۲۲ در سال ۲۰۲۳، ۶,۲ درصد افزایش یابد و در سال ۲۰۲۴ ۵٫۷ درصد بیشتر شود.

کشورهای اروپایی خارج از اتحادیه اروپا

 بخش ساخت و ساز در ترکیه از سال ۲۰۱۸ کوچکتر شده و در سال ۲۰۲۲ ، ۸.۴ درصد انقباض یافته است با این حال با توجه به تلاشهای فزاینده برای بازسازی مناطق زلزله زده پیش بینی میشود بخش ساخت و ساز رشد ۱۵ درصدی را تجربه کند.

همچنین پیش بینی میشود در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ با کاهش مشکلاتی که بر اثر تامین نشدن تراشه در بخش تولید خودرو ترکیه به وجود آمده بود تولید خودرو در این کشور ۲٫۵ درصد رشد یابد. و در نهایت پس از کاهش ۲٫۶ درصدی تقاضای ترکیه برای فولاد در سال ۲۰۲۲ تقاضا برای این محصول در سال ۲۰۲۳، ۷,۴ درصد و در سال ۲۰۲۴ شش درصد رشد کند.

خاورمیانه و شمال آفریقا

کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به لطف قیمتهای بالای نفت احیای توریسم و ورود سرمایه خارجی توانستند در سال ۲۰۲۲ میلادی اوضاع را به نفع خود تغییر دهند. با این حال پیش بینی میشود در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به دلیل کاهش سرعت توسعه در بخش نفت محافظه کاریهای ،مالی رشد تقاضای فولاد در این منطقه ضعیف باشد.

بخش زیادی از احیای اقتصادی در دوران پساکووید در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ویژه در امارات متحده عربی به واسطه بخشهای غیرنفتی صورت گرفت. عربستان سعودی برنامه سرمایه گذاری سنگین برای گردشگری غیر مذهبی دارد و بر آن است تا سال ۲۰۳۰ سهم سه درصدی تولید ناخالص داخلی از این بخش را به ۱۰ درصد ارتقا دهد. همچنین پیش بینی میشود در شمال افریقا تقاضا برای فولاد به ویژه در مصر و الجزایر کاهش یابد. جنگ اوکراین و روسیه تاثیر نامطلوبی بر تورم قیمت واردات غذا سوخت گذاشته و پیش بینی میشود در مصر، بزرگترین مصرف کننده فولاد منطقه تقاضای فولاد در سال ۲۰۲۳ کاهش یابد زیرا تورم بالا و کاهش ارزش پول منجر به تاخیر در اجرای پروژه های بزرگ مقیاس شده است. همچنین در پی رشد ۴,۹ درصدی تقاضای فولاد در سال ۲۰۲۲ میلادی در منطقه منا پیش بینی میشود تقاضا برای این کالا در سال ۲۰۲۳، ۰٫۶ درصد و در سال ۲۰۲۴ ۳٫۴ درصد در این منطقه بیشتر شود.

 

روسیه و دیگر کشورهای مستقل مشترک المنافع (سی آی اس) + اوکراین

اقتصاد روسیه از یک بحران کلان در سال ۲۰۲۲ جان سالم به در برد و کاهش تقاضای فولاد در آن نیز کمتر از میزانی بود که پیش بینی میشد در سال ۲۰۲۲، تقاضای فولاد در این کشور از پروژههای خط لوله و ساخت و ساز ساختمانهای مسکونی تعذیه شد.

از سوی دیگر تولید وابسته به قطعات وارداتی با کمبود مواد و قطعات روبه رو بود پیش بینی میشود در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ بخش ساخت و ساز روسیه افت داشته باشد و تقاضای فولاد این کشور نیز در سال ۲۰۲۴ کاهش شدیدی پیدا کند در سالهای پیش رو اقتصاد روسیه به دلیل تحریمهای غربی با چالشهای جدی روبه رو خواهد شد. همچنین در آن سالها این کشور به دلیل مهاجرت و تامین نیروی نظامی با مشکل کمبود نیروی انسانی روبه رو خواهد بود.

در اوکراین تداوم شدت جنگ بیش از انتظارها طول کشیده و این امر بهبود اوضاع را عقب می اندازد در حال حاضر تقاضای فولاد اوکراین ۴۰ درصد از کل تقاضای پیش از جنگ است و رسیدن به سطوح پیش از جنگ به زمان زیادی نیاز دارد.

پیش بینی میشود تقاضای فولاد در منطقه یادشده پس از ۸٫۷ درصد کاهش در سال ۲۰۲۲ بیش از ۳٫۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش داشته باشد و در سال ۲۰۲۴، ۴٫۳ درصد افت کند.

آمریکای لاتین رشد تقاضا با شیبی ملایم

 آمریکای لاتین در حال ورود به دوره ای چالش برانگیز آمیخته با چشم اندازی از ضعف اقتصادی و بی ثباتی سیاسی است. در سال ۲۰۲۲ تقاضای فولاد در همه کشورهای این منطقه کاهشی ،بود با این حال پیش بینی میشود همه بخشها در این قاره در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ رشد تقاضا با شیبی ملایم را تجربه کنند.

چشم انداز اقتصادی مکزیک به دلیل تورم بالا و ضعف اقتصادی امریکا ضعیف به نظر میرسد. با این حال پیش بینی میشود بخش تولید در مکزیک در سالهای پیش رو عملکرد به نسبت بهتری داشته باشد به ویژه تولید خودرو تولید خودروهای سبک در این کشور ۲۰۲۲ میلادی را با رشد ۹,۲ درصدی پشت سر گذاشت و پیش بینی میشود

در سال ۲۰۲۳ رشد ۶,۳ درصدی و در سال ۲۰۲۴ رشد ۶,۴ درصدی را تجربه کند این رشد تولید برآمده از توسعه صادرات این کشور به امریکاست.

همچنین در سال ۲۰۲۲ تقاضای فولاد برزیل کاهش چشمگیری داشت و ۱۱ درصد افت کرد. دلیل این اتفاق کاهش تولید و ذخیره سازی بود چشم انداز ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ در گیرودار سیاست پولی انقباضی و نبود امنیت مالی قرار گرفته است. نرخهای بالای ،بهره وامهای مسکن و تضعیف بازار کار فعالیتهای ساخت و سازی و جریان تقاضای مستمر کالا را در ۲۰۲۳ تضعیف خواهد کرد. در سال ۲۰۲۲ تولید خودرو در برزیل رشد ۵.۴ درصدی داشت و صادرات آن از رشد قدرتمند ۲۷۸ درصدی برخوردار ،شد با این حال بازار داخلی ضعیف بود. در آغاز سال ۲۰۲۳ بخش خودرو تحرکی نداشت با این حال پیش بینی میشود در ادامه سال رشد ۲٫۲ درصدی را تجربه کند و در سال ۲۰۲۴ بهبود نسبی داشته باشد. در جدول صفحه ،بعد تقاضا برای فولاد بر حسب میلیون تن در مناطق مختلف جهان در سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ را مشاهده کنید:

 

پیش بینی تقاضای فولاد در مناطق مختلف جهان در سال های 2023 و 2024
تقاضا برای فولاد بر حسب میلیون تن
مناطق سال 2022 پیش بینی سال 2023 پیش بینی سال 2024
اتحادیه اروپا و انگلیس 151.8 151.3 159.8
سایر کشورهای اروپایی 39.2 42.1 44.6
روسیه، سایر کشورهایCIS  و اوکراین 53.3 51.5 49.3
آمریکا، مکزیک، کانادا 132.9 135 138.1
آمریکای جنوبی و مرکزی 45.4 46 47
آفریقا 40.6 40.5 42.1
خاورمیانه 51.3 52.4 54.1
آسیا و اقیانوسیه 1267 1303.6 1319.1
جهان 1781.5 1822.3 1854
جهان به استثنای چین 860.6 883 914.7
اقتصادهای توسعه یافته 375.5 380.3 392.6
چین 920.9 939.3 939.3
اقتصادهای نو ظهور و توسعه یافته به جز چین 485 502.8 522.2
آسه آن 72.6 77.1 81.4
خاورمیانه و شمال آفریقا 69.8 70.2 72.5

 

جدول زیر نرخ تغییرات سالانه برای فولاد در مناطق مختلف جهان در سال های 2023 و 2024 را ببینید:

نرخ تغییرات سالانه تقاضا برای فولاد در مناطق مختلف جهان در سال های 2023 و 2024
نرخ رشد تقاضا برای فولاد بر حسب درصد
مناطق سال 2022 پیش بینی سال 2023 پیش بینی سال 2024
اتحادیه اروپا و انگلیس -7.9 -0.4 5.6
سایر کشورهای اروپایی -2.6 7.4 6
روسیه، سایر کشورهایCIS  و اوکراین -8.7 -3.5 -4.3
آمریکا، مکزیک، کانادا -3.1 1.6 2.3
آمریکای جنوبی و مرکزی -10.5 1.4 2.3
آفریقا 3.6 -0.2 4
خاورمیانه 3.8 2.2 3.2
آسیا و اقیانوسیه -2.6 2.9 1.2
جهان -3.2 2.3 1.7
جهان به استثنای چین -3 2.6 3.6
اقتصادهای توسعه یافته -6.2 1.3 3.2
چین -3.5 2 0
اقتصادهای نو ظهور و توسعه یافته به جز چین -0.3 3.6 3.9
آسه آن -0.3 6.2 5.7
خاورمیانه و شمال آفریقا 4.9 0.6 3.4

 

مقاله ی فوق از کتاب سال فولاد ایران استخراج شده است.

فرآیند تولید پروفیل نورد سرد

نورد سرد یک فرآیند فلزکاری برای تولید طیف گسترده ای از پروفیل ها و اشکال با دقت بالا است. این تکنیک ساخت به دلیل توانایی آن در ایجاد پروفیل های پیچیده از کویل های فلزی با حداقل ضایعات مواد، در صنایع مختلف محبوبیت پیدا کرده است. در این مقاله، به فرآیند شکل‌دهی رول، مزایا، کاربردها و ملاحظات کلیدی آن می‌پردازیم.

نورد سرد که به‌عنوان خمش ورق یا رول‌فرمینگ نیز شناخته می‌شود، فرآیند شکل‌دهی مداوم فلز است که شامل تغذیه یک ورق فلزی از طریق یک سری غلتک‌ها می‌شود تا به تدریج آن را به یک پروفیل دلخواه تبدیل کند. این فرآیند معمولاً با باز کردن ورق فلزی شروع شده که سپس به یک سری غلتک که در یک پیکربندی خاص مرتب شده اند وارد می شود. همانطور که ورق از میان غلتک ها عبور می کند، هر مجموعه غلتک قسمتی را به صورت تدریجی خم می کند تا به شکل مورد نظر برسد. پروفیل به تدریج با حرکت فلز در ایستگاه های غلتکی شکل می گیرد و هر ایستگاه عملیات خمش یا شکل دهی خاصی را انجام می دهد. ماشین های رول فرمینگ می توانند ایستگاه های غلتکی متعددی داشته باشند که امکان ایجاد پروفیل های پیچیده با ویژگی ها و ابعاد مختلف را فراهم می کند.

در فرآیند تولید پروفیل بسته، در نهایت لبه های پروفیل به هم فشرده شده و با جوشکاری به روش ERW متصل می شوند. ERW(یک فرآیند جوشکاری است که در آن قطعات فلزی در تماس به طور دائم با حرارت دادن آنها با جریان الکتریکی به یکدیگر متصل می شوند و فلز را در محل اتصال ذوب می کنند.)پروفیل تکمیل شده پیوسته بوده و در نهایت در طول های مورد نیاز بریده می شود.

                             

 

 

مزایای نورد سرد

فرآیند شکل دهی نورد سرد مزایای متعددی نسبت به روش های سنتی شکل دهی فلز دارد، از جمله:

راندمان بالا: رول‌فرمینگ فرآیندی پیوسته است که امکان تولید پروفیل‌ها را با سرعت بالا با حداقل زمان خرابی فراهم می‌کند و در نتیجه بهره‌وری و مقرون به صرفه‌تر شدن را افزایش می‌دهد.

کیفیت ثابت: ماشین‌های رول‌فرمینگ می‌توانند به تلورانس‌های دقیق و ابعاد یکنواخت دست یابند و کیفیت ثابت را در طول تولید تضمین کنند.

صرفه جویی در مواد: شکل دهی رول با استفاده از کویل های فلزی به طور موثر، کاهش ضایعات و بهینه سازی استفاده از مواد را در پی دارد.

تطبیق پذیری: فرم دهی می تواند طیف گسترده ای از پروفیل ها را تولید کند، که آن را برای کاربردهای مختلف مناسب می کند.

 

کاربردهای پروفیل نورد سرد

پروفیل نورد سرد در صنایع مختلف استفاده می شود، از جمله:

ساخت و ساز: پروفیل های به طور گسترده در صنعت ساخت و ساز برای کاربردهایی مانند سقف و قاب بندی و اجزای سازه ای استفاده می شود.

خودرو: از پروفیل ها در صنعت خودروسازی برای قطعاتی مانند پانل های بدنه، چارچوب درها و تقویت کننده های شاسی استفاده می شود.

مبلمان و لوازم خانگی: پروفیل های شکل داده شده در ساخت مبلمان، لوازم خانگی و کالاهای مصرفی برای کاربردهایی مانند قفسه بندی، تزئینات و محفظه ها استفاده می شود.

                    

 

                                 

 

 

 

 

نورد سرد یک فرآیند فلزکاری است که مزایای بی شماری را برای تولید پروفیل در صنایع مختلف ارائه می دهد. با استفاده از این فرآیند می‌توان پروفیل هایی با کیفیت و دقت ابعادی بالا تولید نمود.

شرکت سافا با 12 خط تولید و بیش از 200 کارمند پیشرو در ساخت لوله و پروفیل، لوله های صنعتی، لوله های مبلمان، قوطی مستطیلی و مربعی، پرلین های Z، انواع سیم مفتول، سازه های نیروگاه خورشیدی، سازه های گلخانه ای و مقاطع مورد استفاده درصنعت لوازم خانگی میباشد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره 03134018 تماس حاصل فرمایید

 

 

چرا بهترین انتخاب در ساخت سازه های گلخانه ای، لوله فولادی گالوانیزه است ؟

لوله های گالوانیزه گلخانه ای گروهی از لوله های گالوانیزه است که در صنعت کشاورزی و بیشتر برای ساخت سازه های گلخانه ای استفاده می شود. لوله گالوانیزه گلخانه ای به روش های گالوانیزه سرد و گرم گالوانیزه می شود. با توجه به کیفیت و دوام بسیار بالاتر لوله های گلخانه ای تولید شده به روش گالوانیزه گرم، عمر این لوله ها 5 تا 6 برابر بیشتر از لوله های تولید شده به روش گالوانیزه سرد می باشد. این لوله های فولادی در محیط گرم و مرطوب گلخانه حدود 30-25 سال عمر می کنند.

در بازار فعلی لوله های فولادی، انواع لوله های فولادی صنعتی مناسب برای ساخت سازه به طور گسترده ای به عنوان چهارچوب گلخانه استفاده می شود. به طور کلی فولاد، سازه های گلخانه ای را می توان از انواع مختلفی از مواد ساخت. اگر در حال ساخت یک گلخانه هستید، انتخاب نوع چهارچوب برای استفاده یکی از اولین تصمیمات شما خواهد بود. و بدیهی است که برای اکثر کاربران انتخاب یک چهارچوب لوله ای مناسب برای پشتیبانی از کل ساختار گلخانه مهم است.

در بیشتر موارد، اسکلت‌های فولادی در گلخانه‌ها، خانه‌های سرگرمی کوچک ،سازه های فلزی بزرگ و.. استفاده می‌شوند. لوله فولادی گالوانیزه به طور کلی دارای سهم بازاری منطقی است. برخلاف سایر مصالح سازه ای فولادی، لوله فولادی گالوانیزه بلافاصله پس از تحویل آماده استفاده است و هیچ آماده سازی اضافی سطح، بازرسی زمان بر، رنگ آمیزی یا پوشش اضافی مورد نیاز نیست. در حقیقت پس از مونتاژ سازه، پیمانکاران می توانند بلافاصله مرحله بعدی ساخت و ساز را بدون نگرانی در مورد مواد فولادی گالوانیزه آغاز کنند. امروزه لوله های فولادی گالوانیزه گرم  در بازار محبوبیت زیادی دارد. علاوه بر این، فرآیند گالوانیزه از فولاد در برابر آسیب زنگ زدگی محافظت می کند که می تواند در حین حمل و نقل، نصب و سرویس نیز رخ دهد.

 انتخاب لوله گالوانیزه می تواند از هزینه نگهداری و تعویض لوله های زنگ زده جلوگیری کنید. با استفاده از لوله های فولادی گالوانیزه، لوله های فولادی می توانند بسیار بیشتر از لوله های غیر گالوانیزه دوام آورده که باعث صرفه جویی در هزینه های ساخت گلخانه ی شود.

 

در مقایسه با سایر پوشش‌های معمولی لوله‌های فولادی، مانند رنگ‌آمیزی و پوشش پودری، عملیات گالوانیزه بسیار پر کار تر بوده و در نتیجه هزینه اولیه بالاتری را برای پیمانکاران به همراه دارد. علاوه بر این، لوله فولادی گالوانیزه به دلیل دوام و خاصیت ضد خوردگی، قابل بازیافت و استفاده مجدد داشته که تا حدودی باعث صرفه جویی در هزینه در طول کار پس از تعمیر و نگهداری می شود. در سال‌های اخیر، لوله فولادی نورد سرد معمولاً برای اسکلت فولادی در پروژه سازه های گلخانه ای استفاده می‌شود که دارای کیفیت سطح بالا وتلورانس ابعادی دقیق تری است، زیرا لوله فولادی نورد سرد قبلاً فرآیند خنک‌سازی را طی کرده است که به آن کمک می کند تا تلورانس ابعادی دقیق تری داشته باشد، در حالی که فولاد با نورد گرم دارای تلورانس ابعادی ببیشتری است.

لوله های گلخانه ای معمولا در اندازه های مختلف بین 2/1 اینچ تا 4 اینچ تولید می شوند. لوله های گلخانه ای گالوانیزه سافا معمولا در شاخه های شش متری تولید و عرضه می شوند. البته امکان تولید سفارشی در سایزهای دلخواه مشتری نیز وجود دارد.

بهینه سازی ذخیره انرژی خورشیدی در ساعات اوج تولید

با افزایش تقاضا برای راه حل های انرژی پاک و پایدار، انرژی خورشیدی به عنوان یک بازیگر کلیدی در تغییر شکل چشم انداز انرژی جهانی برجسته می شود. یکی از ویژگی های قابل توجه انرژی خورشیدی دوره اوج تولید آن است که معمولا بین ساعت 12:00 بعد از ظهر تا 3:00 بعد از ظهر زمانی که خورشید در اوج خود قرار دارد رخ می دهد. این مقاله چالش‌ها و فرصت‌های مرتبط با این پنجره تولید اوج و اهمیت راه‌حل‌های ذخیره انرژی کارآمد برای به حداکثر رساندن مزایای انرژی خورشیدی در این ساعات را بررسی می‌کند.

در گذشته، نیروگاه‌های زغال‌سنگ وجود داشت که در آنها انرژی به‌طور پایدار تولید می‌شد. حال به لطف تابش خورشید ، هنگامی که به طور ناگهانی اوج انرژی سولار وجود دارد، لازم است این انرژی ذخیره شود، تا باراضافی به شبکه برق وارد نشود. اطمینان از تولید و ذخیره انرژی خورشیدی با مصرف این انرژی به بهترین شکل ممکن و با استفاده از ایستگاه های شارژ سریع انجام می شود. در نهایت، این روش،نیروگاه مجازی نامیده میشود. یک نیروگاه مجازی می تواند با تثبیت انرژی ، فشار وارده بر شبکه برق را کاهش دهد. در نتیجه، انرژی پایدار به طور کارآمدتری استفاده خواهدشد، همچنین می توان با این روش تولید برق بااستفاده از نیروگاه های فسیلی را کاهش داد.

باتری‌های لیتیوم یون و سایر فناوری‌های ذخیره‌سازی پیشرفته در جذب انرژی خورشیدی اضافی در ساعات اوج مصرف عالی هستند که انرژی ذخیره شده را می توان در دوره هایی با تولید کمتر خورشیدی یا در ساعات اوج تقاضا مورد استفاده قرار داد.

پیاده سازی راه حل های شبکه هوشمند هماهنگی بهتر بین تولید انرژی خورشیدی، ذخیره سازی و تقاضای کلی برق را تسهیل می کند.

ذخیره انرژی کارآمد امکان جابجایی بار را فراهم می کند و استفاده از انرژی خورشیدی ذخیره شده را در ساعات عصر که تقاضا معمولاً به اوج خود می رسد امکان پذیر می کند.

گسترش راه‌حل‌های ذخیره‌سازی خورشیدی در جوامع و بخش‌های صنعتی می‌تواند استفاده از انرژی خورشیدی را در ساعات اوج مصرف بیشتر بهینه کند.

نتیجه:

بهینه سازی ذخیره انرژی خورشیدی در ساعات اوج تولید برای تحقق کامل پتانسیل انرژی خورشیدی بسیار مهم است. با پرداختن به چالش‌های مرتبط و همسو کردن استراتژی‌های ذخیره‌سازی انرژی در زمان اوج تولید، استفاده ی بهینه از انرژی پایدار محقق می‌شود. با ادامه پیشرفت‌های فناوری و استفاده از راه‌حل‌های ذخیره‌سازی انرژی هوشمند نقشی محوری در به حداکثر رساندن مزایای انرژی خورشیدی انجام می‌شود.